Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Popović mora na operaciju koljena

Autor: Šime Ćurko

18.08.2009. 22:00
Popović mora na operaciju koljena


Bez Popović, a nakon što je Iva Grbas otišla u Ragusu, Zadar će biti u velikim problemima zbog nedostatka visokih igračica
Perivoj Vladimira Nazora za većinu je sportaša prvo odredište na početku priprema za novu sezonu. Tako je i s košarkašicama Zadra koje su preksinoć krenule istrčavati prve kilometre kao uvod u četvrtu uzastopnu sezonu u A-1 ligi. Na prvom treningu Zadranke je vodio Rajko Vidaković, inače trener kadetkinja i juniorki, budući da su Marija Mazija i Branimir Peričić bili zauzeti privatnim obvezama. Praksa je da Zadranke tijekom kolovoza nisu kompletne na treninzima budući da dio igračica ima obveza na radnom mjestu. Na prvom treningu Vidakoviću su se od onih nešto iskusnijih igračica (one koje su igrale u prvoj ekipi) odazvale Sanja Rogošić, Antonia Erslan, Lucija Štrmelj, Ema Meštrović i Josipa Sesar, dok su ostatak društva bile kadetkinje i juniorke. Slobodno su dobile Ivana Blažević i Glorija Sikirić, koje su cijelo ljeto bile s kadetskom reprezentacijom. Osim toga Sikirić je zadobila frakturu nosa u finalu Europskog prvenastva divizije B, pa joj je to dodatni razlog za mirovanje. Maja Ledenko kombinirat će treninge s poslom, a neočekivano su se pojavili problemi s Katarinom Popović.
– Popović je došla na prvi trening i obavijestila me da će morati ići na operaciju koljena budući da ima problema s meniskusom. Još uvijek ne znamo kako će se ta situacija razvijati, no ode li Popović na operaciju to bi moglo značiti i njen poduži izostanak iz ekipe – kaže Vidaković. Bez Popović, a nakon što je Iva Grbas otišla u Ragusu, Zadar će biti u velikim problemima zbog nedostatka visokih igračica. Božena Radoš još se nije izjasnila o ponuđenim joj uvjetima s kojima je Zadar želi vratiti u svoje redove, a nema ni novih informacija oko statusa Ine Marin, koja je također izostala s prvog treninga.
 


Borović ostaje u Agramu


Zadranke je pozdravila i Iva Borović, svojevremeno kapetanica ekipe koja je posljednje dvije sezone nastupala za Croatiju, odnosno Agram. Borović također trenira u Perivoju po svom programu, a na upit ima li kakvih izgleda da se vrati u Zadar već ove sezone, Borović kaže:
– Bilo je govora o tome, ali to nije realno očekivati. S obzirom da sam u Zagrebu na studiju, bio bi mi veliki napor igrati za Zadar i ne znam koliko bih uopće mogla pridonijeti ekipi s obzirom da bih morala toliko putovati – objašnjava Borović koja će i sljedeće sezone nositi dres Agrama, baš kao i Lara Nikpalj, također bivša igračica Zadra.