Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Provest će se dodatno telekomunikacijsko vještačenje

Autor: Suzana Bandić

18.08.2009. 22:00
Provest će se dodatno telekomunikacijsko vještačenje


Sudsko je vijeće jučer prihvatilo prijedlog Ivasovog branitelja Gordana Nižića da se provede dodatno telekomunikacijsko vještačenje kontakata između Ivasa i Jovića te je naložilo isto i za kontakte između Jovića i Nezirovića
Zbog nabave i prodaje heroina u vremenu od ožujka do prosinca prošle godine, jučer su na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru sjeli Branimir Ivas (48), Oliver Jović (54) i Tihomil Nezirović (46) te kao četvrtooptužena u ovom postupku Milena Gvardiol zvana Milki, koju se tereti za posjedovanje heroina i metadona.
Ivasu se, podsjetimo, optužnicom na teret stavlja da je heroin u spomenutom razdoblju u više navrata prodavao Joviću, zatim on Neziroviću, a Nezirović dalje Mileni Gvardiol zajedno sa svojim metadonskim terapijama i to tako da joj ih je prema prethodnom dogovoru telefonom brodom slao u Zaglav na Dugom otoku gdje ona inače prebiva. Policija je u prosincu prošle godine zaplijenila jednu takvu pošiljku kada ju je Gvardiolova preuzela s broda.
Radilo se o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama, sakrivenima uz paket mlijeka. Naknadnim pretresom stanova optuženika po nalogu istražnog suca pronađene su precizne vage i manje količine heroina. Ivasu je odmah određen pritvor u kojemu se i danas nalazi, dok se ostali brane sa slobode.
Na jučerašnjoj raspravi, o okolnostima pretresa stanova, svjedočila je Ivasova supruga Ognjenka te policijski djelatnik Odjela za narkotike PU zadarske, Dario Perezić koji je tog 4. prosinca prošle godine sastavio zapisnik o oduzetim stvarima u Ivasovoj obiteljskoj kući. Upravo na njegovo svjedočenje jučer se primjedbom oglasio prvooptuženi Ivas tvrdeći kako pronađena pvc vrećica u njegovom kupatilu nije njegova te da on taj zapisnik nije ni potpisao.
Njegova supruga Ognjenka kazala je kako je tu vrećicu mogao u koš za smeće ubaciti bilo tko od njihovih gostiju pa na dalje, aludirajući kako su je mogli ubaciti i sami policajci koji su obavljali pretres. Napomenula je kako se njezin suprug posljednje dvije, tri godine družio s drugookrivljenim Jovićem, no da je to bio poslovni odnos jer mu je obavljao popravke na brodu i motoru, pomagao oko preseljenja i slično. Potom je njegov branitelj Gordan Nižić zatražio dodatno telekomunikacijsko vještačenje kojim bi se utvrdila učestalost i vrijeme kontakata između Ivasa i Jovića, što je Sudsko vijeće prihvatilo. Osim toga, Vijeće je donijelo odluku o dodatnom telekomunikacijskom vještačenju i između Jovića i Nezirovića.
Suđenje se nastavlja 24. rujna, za kada je zakazana iduća rasprava.