Restoran Zrinski najpoznatiji je ugostiteljski objekt otoka Pašmana i Ugljana. Otvoren je prije više od 40 godina, što dobro znaju žitelji spomenuta dva otoka i njihovi gosti koji su barem jednom, ako ne i više puta, imali priliku uživati u njihovoj domaćoj “spizi”. Zrinski s pravom nosi epitet obiteljskog ugostiteljskog objekta s obzirom da su u njegovo poslovanje uključeni svi članovi obitelji vlasnika Nikolina Bašića, kako supruga Ivanka koja “drži” kuhinju, tako i kći Nikol te sin Domagoj. Svakako dobitna kombinacija, temelj dobrog poslovanja, brojnih stalnih gostiju koji jako dobro znaju što mogu očekivati. A to su prije svega dobra riba i škampi (ne kozice kao kod većine ostalih, već škampi), domaće zelenje s vlastite njive, vlastito maslinovo ulje te više od stotinjak vrsta vrhunskih vina (Nikolinov veliki hobi). Rezultat je domaća kuhinja, sva ona poznata dalmatinska jela najčešće pripremljena onako “po domaću”, kako se to kaže. U Zrinskog stoga treba otići onda kada ste raspoloženi za ribu ulovljenu tek kojih stotinjak metara dalje, jadranske škampe s otoka Paga, pašmansku zelenjavu, sve one gurmanske delicije kojima ne trebaju teški umaci ili začini, kojima je dovoljna koja kap maslinova ulja i dobro pripremljena vatra. Nije stoga bilo uopće upitno da će nas Nikolino i ove godine dobro “najesti”, dočekati s najtraženijom “delicijom” restorana – škampima, vrhunski pripremljenim “na bijelo” za što je ovaj put bio zaslužan mladi šef kuhinje Siniša Vidović. Siniša je zanat “tesao” u nekoliko najpoznatijih hrvatskih restorana pa je njegovim dolaskom jelovnik Zrinskog oplemenjen i nekim novim okusima, što se posebno svidjelo mlađoj klijenteli. Pila se Malvazija Coronica, a za glavno jelo je stigla ništa manje dobra piletina Meditaraneo alla Zrinski. A na kraju desert dostojan najfinijih Bečkih slastičarnica – semifredo od jagode.
Piletina Mediteraneo alla Zrinski
( za 1 osobu)
10 dag mesa od škampa
10 dag gorgonzole
25 dag piletine
2 škampa za dekoraciju
Pileće medaljone ispeći na roštilju, posoliti, popapriti. Na teflonskoj tavi zagrijati maslinovo ulje, flambirati konjakom te zaliti bijelim vinom. Kada vino prokuha dodati komadić gorgonzole i legirati vrhnjem. Posoliti, popapriti te dodati peršin te sve zajedno prokuhati nekoliko minuta na laganoj vatri. Za prilog servirati povrće na žaru.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
RAZOČARAN
Fred Matić: “Ljudi noću plaču zbog djece u Irskoj, a preko dana glasaju za HDZ”
Zadar
SLAVLJE U HDZ-U
VIDEO Oduševljenje u stožeru zadarskog HDZ-a: ‘Ponovili smo uspjeh otprije četiri godine…’
Hrvatska
MOST
Grmoja: DP će se rascijepiti, Most ostaje važan faktor na hrvatskoj sceni
Hrvatska
U ČEKANJU REZULTATA
Janjetina, mladi luk, šljivovica i Ava Karabatić. Zavirili smo u izborni stožer Ivana Pernara
Zadar
PRESS KONFERENCIJA
SABINA GLASOVAC: “SDP je jedna od rijetkih stranaka koja bilježi rast povjerenja građana i birača”
Zadar
stanovi na višnjiku
Odmak od prvog roka izazvao nervozu kod kupaca stanova. Doznajemo kada počinje useljavanje
Crna Kronika
veći požar
[VIDEO] Gori borova šuma u općini Ražanac! Na teren stigla i dva kanadera
Zadar
ĐIR PO KVARTU
ĐIR PO KVARTU (8) Arbanasi imaju rajsku šetnicu, a živi se kao na selu: ‘Asfalt je katastrofa…’
Zadar
GLUMI I HOLIVUDSKA ZVIJEZDA
VOŠTARNICA POSTAJE MOSUL U Zadru se snima TV serija: ‘Meni će kamera biti na garaži…’
Novosti
Hrvatska bira