Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mamić: Ne kajem se i opet bih sve ponovio

18.08.2011. 22:00
Mamić: Ne kajem se i opet bih sve ponovio


Nekoliko sati Mamić je policajcima objašnjavao što se po njegovom mišljenju događalo ispod “zapada”, a pregledane su i fotografije njegovog obračuna s policijom i zaštitarima


Nakon što je  više od 17 sati proveo u sjedištu zagrebačke policije izvršni predsjednik “Dinama”  Zdravko Mamić pušten je s –  tek prekršajnom prijavom.  Mamić je, naime, uhićen u  srijedu nakon utakmice maksimirskih plavih sa švedskim  prvakom “Malmöom” jer je  spriječio policajce da privedu  nekoliko navijača koji su slaveći pobjedu “Dinama”  utrčali u teren. Incident se  dogodio ispod zapadne tribine kamo je Mamić dojurio  vidjevši da policija odvodi  navijače.
Sam se javio policiji
Natezanje što je uslijedilo  okarakterizirano je pravnim  riječnikom rečeno kao “sprječavanje službene osobe u  obavljanju službene dužnosti”. Mamić nije odmah priveden. Nakon što je čuo da ga  policija traži sam se javio u  policijsku postaju. Iako je,  sasvim sigurno mislio, da će  ubrzo iz nje i izaći to se nije  dogodilo. Prenoćio je u policijskoj jedinici za zadržavanje, a jučer ujutro nad njim je  započeto kriminalističko istraživanje.
Nekoliko sati Mamić je policajcima objašnjavao što se  po njegovom mišljenju događalo ispod “zapada”, a pregledane su i fotografije njegovog obračuna s policijom i  zaštitarima. Ispitani su i ostali sudionici incidenta, te je  oko 16.30 sati izvršni predsjednik “Dinama” pušten, tek  s tragovima umora na licu  koji su odavali što je sve  prošao. Policajci su mu napisali tek prekršajnu prijavu.
– Ja sam odgovorna osoba  kluba, ali sam i navijač. Za  ono što sam napravio se ne  kajem, već bih, dapače to i  ponovio. Nema mi ništa svetije od navijača, a pogotovo  onih koji su normalni, iako  ne opravdavam njihov pokušaj da uđu u teren. Vidio  sam pozdravljajući se s invalidima koji su mi darovali  šal da su ta tri navijača privedena. Molio sam policajce  da ih puste da mogu nastaviti  slavlje. Mislio sam da neće  biti problema jer sam se vratio u svečanu ložu i bio tamo  još sat i pol, kad me brat  obavijestio da se javim u policijsku postaju, prisjetio se  Mamić kojem je tijekom dana, da je doista bio prijavljen  za sprječavanje policajaca u  obavljanju posla, prijetilo i  do tri godine zatvora.
Drugačiji tretman
No, nakon kozultacija s  Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu policajci  su zaključili kako je Mamićev  čin tek prekršaj, odnosno da  je remetio javni red i mir.
– To će se tek utvrđivati u  prekršajnom postupku, napomenula je Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković  dodajući: – Gospodin Mamić  očito ima drugačiji tretman  od ostalih ljudi, jer je zbog  tako minornog razloga do  svega ovog nij trebalo doći.