Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Izložbu Aleksandra Bonačića otvorio ronilac pa se vratio u more

Autor: Ivo Dominis

18.08.2013. 22:00
Izložbu Aleksandra Bonačića otvorio ronilac pa se vratio u more


Kulturni program Saljskog ljeta donosi nam jos jednu zanimljivu izložbu. Na neobičnom prostoru za izložbeni postav – saljskom istezalištu brodica i obližnjem muliću performer fotografske tehnike Aleksandar Bonačić, iz zadarske udruge Zadart, predstavio je 20-ak svojih najnovijih uradaka pod skupnom egidom “Otocarenje”.
Bonačić već godinama dolazi u Sali i opčinjen otočnim krajobrazima i čudesnim vedutama pretočuje ih u svoja eksperimentiranja fotografskim medijem koja su mu već postala specijalnost na koju nas je naviknuo.
Osim prostora izložbe, još nekonvencionalniji je bio efektan čin njena otvorenja u kojem je profesionalni ronilac Eric Šešelja izronio iz mora, izgovorio kratki protokolarni obrazac predviđen za to i istim se putem izgubio u obližnjem plićaku. Uz autora fotografija kroz sadržaj izložbe je vodio prof. Ante Mihić, saljski knjižničar. Pokrovitelj ove priredbe, kao i cijelog programa kulturnog ljeta na otoku je domicilna TZO Dugi otok. Za brojne šetače i namjernike koji se u večernjim satima zateknu na saljskoj rivi, izložene snimke su dostupne svake večeri od 20 do 24 sata.