Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sudionici Maratončića podržali osobe s Down sindromom

Autor: Marija Knežević

18.08.2013. 22:00
Sudionici Maratončića podržali osobe s Down sindromom

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon završetka maratona slijedilo je čašćenje svih sudionika i druženje uz razgovor i muziku. Milin ističe kako je jako zadovoljna što se ove godine pojavio veliki broj roditelja čija djeca imaju Down sindrom
U Diklu je treći put organiziran “maratončić”, plivački maraton potpore osobama sa Down sindromom. Start je bio u 9 sati kod Taverne, a plivalo se do uvale Kožino i nazad u duljini od ukupno otprilike 1.500 metara. Maratončić nije natjecateljskog tipa pa su dobrodošli bili svi koji vole plivanje.
Ove godine sudjelovalo je čak 70 sudionika. Nakon završetka maratona slijedilo je čašćenje svih sudionika i druženje uz razgovor i muziku. Klaudija Milin, organizatorica maratona, ističe kako je jako zadovoljna što se ove godine pojavio veliki broj roditelja čija djeca imaju Down sindrom.
– Imamo samo dva plivača, Luciju (Mijolović, op. a.) i Juru, mislim da je vrijeme da se to promijeni i da ih bude više, zaključila je Milin.
Iako Maratončić nije natjecateljskog karaktera, ima svoj pobjednika. Na cilj je prvi došao Leo Bavdek, drugo mjesto je zauzela Petra Rudić, a treće Petra Sabo.