GALERIJA: Nerazdvojni klub i njegov Tornado

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Koliko navijačima KK Zadra znači njihov klub moglo se sinoć vidjeti na zadarskom Forumu. Navijačka udruga Tornado Zadar organizirala je proslavu 50. obljetnice organiziranog navijanja u Zadru. Navijač Ivica Klarica pokazao nam je papirnati baner iz 1965. s potpisom svih igrača koji su u Zadar donijeli prvo prvenstvo tadašnje države. To se u njegovom domu čuva kao relikvija koja će se predati budućim generacijama na čuvanje. Ono što je na sportskim terenima strogo zabranjeno, ovog je puta u navijačkim rukama bilo alat iskazivanja ljubavi i velike privrženosti Zadrana svom klubu. Bengalke, rakete, dimne kutije, petarde uprizorili su za mnoge veličanstveni prizor pokazujući današnjem KK Zadru, nažalost sportskoj sjeni nekadašnjih veličina, da je konačno vrijeme da najbolji zadarski sportski klub izađe iz sivila prosječnosti i vrati se na one staze o kojima se danas govori kao o nekoj legendi. Na njegov se Tornado godinama upiralo prstom. Sve upakirano u vrlo lošoj općoj percepciji navijanja u sportu, ali se na kraju pokazalo da su loši momci u nekim drugim sredinama.

Prvi su Tornadu rođendan čestitali piloti akro grupe HRZ-a Krila Oluje koji su nad gradom izveli skraćeni program. Okupljene su pozdravili i osvajači prvo naslova državnog prvaka među kojima su bili i Đorđo Zdrilić i Cico Troskot koji također nisu mogli skrili svoje emocije zbog pljeska na otvorenoj sceni.

U međuvremenu, na pozornici ispred Sv. Donata mijenjali su se zadarski pjevači - Bepo Matešić, Mladen Grdović, Ićo Sikirić, Marina Tomašević, Forum, Intrade, Klapa Munita, Jure Brkljača, klapa Niko, Rockatansky band, Zoran Jelenković, Sexy Motherfuckers... Navijačke pjesme uglas su se orile Forumom podsjećajući da malo što danas na takav način okuplja Zadrane i to svih uzrasta. Moglo se vidjeti i cijele obitelji, čak od pradjedova do praunuka za ovu priliku odjeveni u male dresove Zadra, jašući na ramenima svojih očeva s poklikom na usnama „Igraj Zadre - Volim te!"

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Evala
Bore i Bute, svaka vam čast za ovu nezaboravnu i neponovljivu feštu, feštu stoljeća Zadru!!!To možete samo vas dvoje. Legende!!!