Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Sramota s Prisavlja!

18.08.2016. 22:00
Sramota s Prisavlja!


Baš kad su Šime Fantela i Igor Marenić na regatnom polju u Marini de Glorija uhvatili pravi vjetar, a gledatelji pred malim ekranima dobili prigodu steći prve dojmove o koliko je teškom i kompleksnom sportu riječ, odgovorni ljudi Hrvatske televizije sramotnim su gafom sve pokvarili i uskratili slavlje u domovima svih onih koji su jučer željeli uživati u povijesnom treunutku hrvatskog jedrenja, a naročito u obiteljskim domovima Šime Fantele i Igora Marenića.
Momci koji su jučer u Brazilu pisali najsjajnije stranice hrvatske sportske povijesti na trenutak su morali ustupiti mjesto nogometašima Hajduka, koji su se eto silom prilika zagrijavali za početak jako važnog europskog ogleda u Tel Avivu, iako je dovoljno bilo upozoriti gledatelje da se utakmica Hajduka i Maccabija može pratiti na četvrtom programu.
Šime i Igor nakon nekoliko minuta vratili su se u kadar, ali su nakon prvih kadrova slavlja brže-bolje opet morali nestati. Olimpijske igre jedino su natjecanje na kojemu nogomet nije i nikada neće biti u prvom planu, na kojemu se može slaviti istinska vrijednost sporta i sportaša koji ne jure za vrtoglavim milijunskim iznosima, na kojima u prvi plan iskaču oni za koje uglavnom nema mjesta u medijskom prostoru. I to znaju u čitavom svijetu. Osim na Hrvatskoj televiziji. Njima je “Hajduk”, očito, ipak važniji.
A Šime i Igor zaslužili su puno više od “uključenja” u prijenos.