Fijasko koncerta Maje Šuput na Jazine Open Airu

Slika korisnika valentinam
Kraljica zabavne glazbe
Autor: 
Od samog početka se dalo primijeti kako su u u gledalištu u velikom broju prevladavale djevojke, a koliki je postotak djevojaka, a koliki momaka ovu večer je to zanimalo i pjevačicu
Marin GOSPIĆ
Maja Šuput pokazala je da je kraljica zabave, jer iako je broj posjetitelja njenog koncerta u petak navečer bio znatno manji nego inače, ona je dala sve od sebe

Iako se visoke dostojanstvenike obično ne čeka, za ovu kraljicu je vrijedilo čekati dva sata. Doduše, riječ je o kraljici zabavne glazbe u Hrvatskoj Maji Šuput, jedinoj i neponovljivoj. Umjesto u najavljenih 22 sata koncert je počeo malo prije ponoći, na pomoćnom igralištu dvorane Jazine, u sklopu Jazine Open Aira. Maja nije privukla četiri tisuće posjetitelja kao nedavno Pet Shop Boys, već nekih 400-tinjak. Riječ je bila uglavnom o srednjoškolcima, uz jedan dio malo starije publike.

Obučena u najmoderniji kombinezon, u kakvima smo je već navikli gledati, na pozornicu je Maja ušla s pjesmom Lopove i odmah privukla publiku od stolova prema bini.

- Čast nam je i zadovoljstvo biti večeras ovdje. Želimo napraviti jednu intimnu atmosferu, da radimo što želimo, kazala je nakon prve pjesme i odmah nastavila u veselom ritmu s pjesmom Svako večer djevojačka večer.

- Muškarci misle da smo mi normalnije od njih. No, s druge strane vole da imamo u sebi nešto nevaljalo. Ima li koja od vas večeras ovdje da je malo nevaljala, onako malčice zloćka? Ako jesmo zločeste to je radi vas muškarci, kazala je Maja i uz veliku podršku publike otpjevala "Nevaljala".

Od samog početka se dalo primijeti kako su u u gledalištu u velikom broju prevladavale djevojke, a koliki je postotak djevojaka, a koliki momaka ovu večer je to zanimalo i pjevačicu. Neke od cura su bile u paru, dio njih s prijateljicama, a jedan dio je upravo te večeri slavio djevojačku večer. Jesu li poslije imale amneziju ne znamo, no Maja je svima objasnila što bi to bilo i kako završi noć s malo više alkohola. A onda je skupa s publikom i izvela Amneziju. Kako su išle pjesma za pjesmom tako je gotovo rijetko tko stajao za stolovima. Pjevačica je tražila suradnju, tako da su svi morali biti u ritmu, iako nju rijetko tko može pratiti. Prvo je tražila da svi dignu guzu gore, pa ramena, a onda je trebalo vrtiti rukama. Maja je htjela da svi sudjeluju pa je naišla i na jednu Poljakinju. Budući da na ova strana gošća isprva nije razumjela što se od nje traži, pjevačica je pretpostavila da treba reći guzička i ramenička. Uglavnom se sve pokrenulo, i muško i žensko i staro i mlado. Plesalo se i pjevalo bez prestanka, a Maja je uz svoje povremeno ubacivala i druge hitove hrvatske zabavne glazbe, poput Bižuterije ili Tvoja prva djevojka. Na pozornicu se popeo i Zadranin Josip koji je na koncertu bio s djevojkom. Maja ga je pozvala na suradnju, da je prati dok ona pjeva. A onda je u svom stilu bubnula kako ju je piknuo u guzu, te upitala jesu li svi Zadrani takvi, budući da se Josip, naravno, branio da nije. Uglavnom su zajednički izveli jednu dionicu.

Maja Šuput pokazala je da je kraljica zabave, jer iako je broj posjetitelja njenog koncerta u petak navečer bio znatno manji nego inače, ona je dala sve od sebe. Njena energija i želja za zabavom brzo su se prenijeli i na druge, što je rezultiralo neponovljivom zabavom za sve.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.3 (4 glasova)