Glavna sestra u Općoj bolnici Zadar pred odlaskom na Sveučilište

Slika korisnika valentinam
Sprema se novi veliki gubitak kadrova
Zamjenik ravnatelja Bolnice dr. Edi Karuc kaže kako još ništa službeno nije riješeno, dok je Ivana Gusar odbila razgovarati o ovoj temi
Arif SITNICA
U Zadru se, naime, kao i u cijeloj Hrvatskoj osjeti nedostatak medicinskog kadra, pogotovo liječnika i sestara koji sve više odlaze u inozemstvo

U zadarskoj Općoj bolnici posljednjih se dana može čuti kako glavna sestra ove najveće lokalne zdravstvene ustanove, Ivana Gusar, odlazi sa svoje dužnosti te će se u potpunosti posvetiti poslu na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, na kojemu je već angažirana kao predavačica. Budući da je riječ o osobi koja je stekla sve kvalifikacije za ovu dužnost, ovo bi mogao biti još jedan u nizu gubitaka za zadarsku bolnicu koju su zadnjih godina već napustili brojni liječnici i medicinske sestre, a taj trend ne jenjava.

U Zadru se, naime, kao i u cijeloj Hrvatskoj osjeti nedostatak medicinskog kadra, pogotovo liječnika i sestara koji sve više odlaze u inozemstvo. Razlog, kako su naveli, nisu samo veće plaće, već prije svega bolji uvjeti rada i mogućnost napredovanja.

O tome hoće li glavna sestra Ivana Gusar doista napustiti svoje mjesto, te tko će je u tom slučaju naslijediti, pokušali smo doznati od zamjenika ravnatelja Bolnice, dr. Edija Karuca. On, međutim, kaže kako još ništa službeno nije riješeno.

- Pitanje je hoće li sestra Gusar uopće otići jer zasad još ništa u pismenom obliku nismo dobili, pa i ne možemo govoriti o njezinim nasljedicama. Moramo pričekati, a ukoliko ona doista ode, nema razloga za paniku, bolnica raspolaže s dovoljno kvalitetnog kadra odgovarajuće stručne spreme - kaže Karuc.

Inače, nasljednica Gusar bi također trebala imati završeni sveučilišni diplomski studij sestrinstva, odnosno 5-godišnji studij, koji je na zadarskom sveučilištu uveden ove akademske godine, nakon što su dobili dopusnicu.

O tome odlazi li ili ne, odgovor smo pokušali dobiti i od sestre Ivane Gusar. Međutim, samo nam je kratko kazala kako bi se "poštedjela od tog razgovora".

Uprava bolnice i nedavno je na novinskoj konferenciji izvijestila o odlasku liječnika specijalista kada je dr. Karuc naglasio da glavni glavni razlog njihova odlaska ipak nisu financije, već mogućnost profesionalnog razvoja i napredovanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno