Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

IVE IVANOV Zadar je uvijek broj jedan

19.08.2019. 08:17
IVE IVANOV Zadar je uvijek broj jedan


Sve je u redu. Naviknuli smo se na ovakav tempo rada. Nisu nam ovo prve pripreme u životu – rekao je Ive Ivanov, košarkaš Zadra i igrač za kojega niti jedan zadarski navijač neće reći lošu riječ. Od onog trenutka kada se Ivanov, po četvrti put, priključio Zadru, bilo je jasno da će u rosteru biti igrač koji će uvijek davati sve od sebe i biti motor momčadi. No, da motor bude funkcionalan, treba proći naporne pripreme.
– Dobro se trenira. Svi momci se trude. Imamo i mlađih igrača na pripremama. Naravno da smo svi znali što nas čeka.
A momčad Zadra se polako kompletirala, s tim da je moguće da se roster popuni s još jednim ili dva igrača. Uz Ivanova u Zadar su stigli Ivan Siriščević, James Farr, Karlo Uljarević, Jan Palokaja te Bryon Allen. Stručni stožer Zadra je tako doveo dva stranca, dva iskusna igrača i dva mlada igrača. A ostali su Domagoj Vuković i Jure Planinić. Za sada. Još neki bivši igrači Zadra nemaju angažman. Dok se zna što se može očekivati od Hrvata, stranci su uvijek određena nepoznanica. No, kako se čini, zadarske akvizicije su vrlo dobre. Farr i Allen bi trebali igrati značajnu ulogu iduće sezone.
– Nisam se još susretao s tim igračima, ali sam ih pratio i znao pogledati neke njihove utakmice preko različitih programa. Radi se o kvalitetnim igračima koji bi nam trebali biti prevaga. Na kraju krajeva zato i jesu dovedeni i vjerujem da su ljudi iz kluba pogodili s tim igračima.
Ostatak momčadi Ivanov dobro poznaje, a posebnu riječ hvale ima za Ivana Siriščevića s kojim je igrao u Šibeniku.
– Za tog igrača mogu reći samo pozitivne stvari. Njegovo ponašanje na terenu i van njega je zaista uzorno. Odličan je šuter, a može odigrati obranu na zaista visokoj razini. Vjerujem da će nam Uljarević i Palokaj također donijeti dosta dobroga. Radi se o mladim i kvalitetnim igračima.
A Ivanov će imati svakako jaku konkurenciju na svojoj poziciji, pošto na krilnom centru igraju Vuković i Planinić, a može i Farr. Doduše vjerojatno će često zajedno na terenu igrati i dvije četvorke, barem ako Zadar do početka sezone ne potpiše još jednog igrača na poziciji petice.
– Konkurencije ima na svim pozicijama i radi toga, te zdrave konkurencije, i treninzi mogu samo biti bolji.
Zadarski igrač je proteklu sezonu nastupao u makedonskom MZT-u, gdje je bio jedan od nositelja te momčadi. U konačnici MZT je igrao osvojio prvenstvo Makedonije, igrao odlično u drugoj ABA ligi, gdje je stigao do finala koje je izgubio te je u konačnici baš protiv Zadra makedonski klub hvatao prvu ABA ligu. Nakon »breaka« u Zadru, MZT je na svoj terenu imao meč loptu i šut za pobjedu. Na sreću zadarskih navijača ta lopta nije ušla, a Zadar je i dalje član ABA lige. One prve.
– Nije mi bilo lako u tim utakmicama igrati protiv Zadra. Zaista je bilo teško kontrolirati emocije. No, svi mi smo profesionalci i posao nam je ostaviti emocije sa strane. Sve u svemu zadovoljan sam sezonom. Igrao sam dobro, ozljede su me zaobišle, a u konačnici sam osvojio prvenstvo Makedonije.
Ali, u kod kuće je ipak najljepše?
– Svakako. Zadar je za mene broj jedan i ovdje se najbolje osjećam. Evo već četvrti puta potpisujem za Zadar i jedno se mogu nadati i vjerovati da ćemo imati dobru sezonu.
 


Little u Grčkoj


Sve više prošlosezonskih igrača Zadra pronalazi nove klubove. Nakon što je Jakov Vladović potpisao za Šibenik, Lovre Bašić pristupio Vrijednosnicama Osijek, a Kristijan Krajina se uputio u Latviju gdje će nositi dres VEF Rige, novu destinaciju ima i Mario Little, koji je potpisao ugovor s grčkim prvoligašem Ifestos Limnouom.