MAŠKARANA ZABAVA Nastupilo šest skupina, pobijedili »Cvitići iz Božjeg vrtića«

Slika korisnika mkvanja
U Diklu održan prvi zadarski ljetni karneval
Maškarana skupina Dikljanskih nevjesti »Cvitići iz Božjeg vrtića« šarmirala je žiri prvog ljetnog karnevala u Zadru. Maštovitost i šarm nagrađen im je dalmatinskim pršutom i vinom
Arif SITNICA
Pobjednice karnevala su Dikljanske nevjeste

U organizaciju Udruge za mlade Tamaris i Kveštura u zadarskom predjelu Diklo u subotu navečer je održan prvi ljetni karneval u našem gradu. Sudjelovalo je šest maškaranih skupina i to po jedna iz Biograda na moru i Nina te četiri iz Zadra - Dikljanke, Mali vatreni, Plesna udruga Bellus i Puntamiške.
- Bilo je fantastično, prošlo je izvanredno i nadmašilo je sva naša očekivanja, rekla nam je Emina Grancarić, predsjednica Udruge Tamaris dodajući kako je sama ideja za ljetni karneval krenula odmah nakon osnivanja te udruge.
- Trebalo je učiniti nešto za mlade, trgnuti ih. Imali smo veliku podršku iz Udruge Kveštura zahvaljujući kojoj je organiziran karnevalić. I eto. Zatražili smo financijsku potporu Turističke zajednice Grada Zadra i uz pomoć njih privukli i veliki broj sponzora tako da je sve prošlo savršeno, od samog predstavljanja skupina, proglašenja pobjednika pa do zabavnog programa i na koncu jednog lijepog vatrometa, rekla je Grancarić dodajući kako je žiri odlučio da glavnu nagradu - dalmatinski pršut da u ruke »Cvitićima iz Božjeg vrtića«, maškaranoj skupini Dikljanskih nevjesti.
​Maškarane skupine okupile su se u središtu Dikla, kod spomenika Klanac, u 19.30 sato odakle je potom vesela povorka krenula prema igralištu Zbog. Nakon proglašenja pobjednika kreno je zabavni program koji je vodio Ante Dujić, a otvorile su ga Zadarske mažoretkinje. Za ludu zabavu pobrinula su se dva DJ-a i to DJ Lovre i DJ Komar, a nastupila je i Jessica McColgan te Plesna skupina Plesaonica. Program je završio uz svjetlost vatrometa, a organizatori poručuju kako je ovaj ljetni karneval ubvod u tradiciju.
- Recept imamo i sada ćemo ga samo iz godine u godinu nadopunjavati i usavršavari, poručuju iz Udruga Tamaris i Kveštura.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno