Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mate Bulić hitovima usijao Škabrnju

19.08.2019. 12:34
Mate Bulić hitovima usijao Škabrnju


U Škabrnji je za svetkovinu Velike Gospe bilo na tisuće ljudi. Nakon svete mise, veličanstvene procesije i već tradicionalno bogatog blagdanskog stola, za obitelj i mnogobrojne goste finale velike crkveno-pučke fešte bio je besplatan koncert Mate Bulića u centru, na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Voljeli ili ne pjesme ovog velikana zabavne glazbe, nepobitna je činjenica kako se zbog Mate Bulića u centar ravnokotarske Škabrnje natiskalo nekoliko tisuća fanova ovog Kralja dijaspore.
Orile su se svima dobro poznate pjesme, pjevalo je u glas i staro i mlado najveće hitove Mate Bulića, Kralja dijaspore, kao što su »Gori gora«, »Dvi sestre«, »Jelena«, »Narodno veselje« »Tiho teče Neretva«, »Moja Hercegovina«, »Pozdravi je ti« i brojne druge hitove.
Mate Bulić u svojoj bogatoj karijeri objavio je 10 albuma, od kojih je većina prodana u zlatnoj nakladi. Iza njega su stotine koncerata po cijelom svijetu, brojne festivalske nagrade te pregršt hitova i suradnji s najpopularnijim imenima domaće scene.
Poznat je kao miljenik publike, čovjek iz naroda iz kojeg izvire pravi južnjački temperament. Pred koncert, za vrijeme i nakon koncerta, s njim je snimljeno zasigurno stotine selfija, Mate je strpljivo i sa smiješkom pozirao sa svojim fanovima. Među njima i s načelnikom Nediljkom Bubnjarom, predsjednikom Općinskog vijeća Markom Ivkovićem i brojnim drugim mještanima.
Koncertu Mate Bulića prethodila je grupa Prvi plan iz Zadra koja svira po zabavama, svadbama i feštama. Atraktivna Antonija Ane Bašić koja jednostavno ostavlja bez daha, uvijek vedra i nasmijana, zajedno s dečkima iz benda napravila je pravi uvod i zagrijala atmosferu.