Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Slavili Ante Živković i Irena Smojver, Vanja Petrović drugoplasirana

19.08.2021. 06:37


Povodom blagdana Velike Gospe održana je 20. tradicionalna planinska atletska utrka od Starigrada do Velikog Rujna u dužini od 13,6 km na kojoj je sudjelovalo tridesetak atletičara iz Slovenije, Poljske i Italije te Zagreba, Koprivnice, Đakova, Rijeke, Zaprešića, Slatine, Dubrovnika, Zadra i Starigrada.
Ovogodišnja utrka je dio 1. Hrvatske Atletske cestovne lige koja se boduje za Kup Hrvatske u cestovnom trčanju. Zahtjevnu stazu savladali su svi koji su nastupili, a među njima i najstariji sudionik 71-godišnji Mato Krnek iz Zagreba.
Prvi je ciljem prošao Ante Živković iz Dubrovnika koji je stazu istrčao za 1.07,30, drugo mjesto osvojio je Ivan Bulić iz Zagreba s rezultatom 1.09,04 a treće Hrvoje Vlašić iz AK Sljeme Zagreb s rezultatom 1.17,29. Kod djevojaka pobijedila je Irena Smojver iz AK Sljeme s rezultatom 1.30,33, druga je bila Vanja Petrović iz AK Alojzije Stepinac Zadar s rezultatom 1.54,46, a treća Lucija Strihić iz AK Maksimir s rezultatom 1.56,41.
Nakon utrke medalje i pehara najboljima u ukupnoj konkurenciji te pojedinačnim kategorijama uručili su delegat Hrvatskog atletskog saveza Slobodan Miolović, koji je uz prisustvo direktorice Turističke zajednice općine Starigrad Marijane Marasović označio i start utrke, te Višeslav Dokoza. Miolović se zahvalio organizatorima, sponzorima, volonterima, sucima i sudionicima utrke kao i svima onima koji su proteklih 19 godina trčali u čast Velike Gospe.
– Hvala vam na velikom trudu koji ste uložili da se unatoč epidemiološkoj situaciji utrka održi. Nadamo se da će sljedeće godine stanje bili bolje te da ćemo na ovoj stazi ugostiti najbolje planinske trkače iz 17 zemalja na Prvenstvu Balkana – rekao je tom prigodom Miolović naglasivši kako je riječ o jedinoj svjetskoj utrci koja se trči u čast Majke Božje, ujedno rajske zaštitnica Hrvata i Hrvatske.
Počasni direktor utrke Role Dokoza uputio je u ime svih sudionika direktoru utrke Ljubi Ćesiću Rojsu želje za što bržim ozdravljenjem te za brisanje s liste svjetskih terorista. Utrka je održana pod pokroviteljstvima predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Hrvatskog generalskog zbora i Ministarstva hrvatskih branitelja, na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom Tomom Medvedom, te Zadarske županije i župana Božidara Longina, a podržali su je Park Prirode Velebit, Nacionalni park Paklenica i Turistička zajednica općine Starigrad. (B. T.)