Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Drugo lice Višnjika – tribine bez navijača

Autor:

18.09.2008. 22:00
Drugo lice Višnjika – tribine bez navijača

Foto: Zvonko KUCELIN



Trebat će uložiti još dosta truda ne bi li se hrvatski navijači zainteresirali za dolazak na natjecanje koje je u svijetu tenisa uvijek imalo posebno mjesto
Prvi teniski poen u Višnjiku potegnuo je Mario Ančić, hrvatski Super Mario na servis Thomaza Belluccija došao je do početnih 15:0 i tako nakon rukometne počeo još jednu veliku sportsku priču u dvorani na Višnjiku, onu tenisku. Prvi pogled na tribine Višnjika bio je obeshrabrujući. Unatoč najavama da prodaja ulaznica ide dobro, početak meča Ančića i Belluccija dočekalo je manje od dvije tisuće gledatelja. Standardni je to problem Davis cup petka, barem kad je riječ o hrvatskim dvoranama. Je li u pitanju cijena ulaznica (50 kuna), termin koji je za mnoge još uvijek dio radnog vremena, loša animacija potencijalnih posjetitelja, neatraktivnost protivnika ili jednostavno tenis kao sport još uvijek nema toliko onih koji su ga spremni doći pogledati, jučer je ostalo nejasno. Trebat će uložiti još dosta truda ne bi li se hrvatski navijači zainteresirali za dolazak na natjecanje koje je u svijetu tenisa uvijek imalo posebno mjesto. Velika očekivanja o dobro popunjenoj dvorani tako se, barem kad je riječ o petku, nisu ostvarila. Kako će biti u subotu i u nedjelju tek treba vidjeti, ali već je sada jasno da će slobodnih mjesta biti više nego onih zauzetih. Svejedno, bio je to ipak jedan od boljih posjeta na mečevima naše reprezentacije u posljednje vrijeme.
– Petak, radni dan, tada je najteže. No, više nema isprike. Pozivam sve da dođu u što većem broju. I u subotu se igra, radi se o otvorenom meču i treba nam podrška. Nije daleko ni Split, mojim sugrađanima ovo je prilika vidjeti novu dvoranu – rekao je Mario Ančić.
Kad je o tenisu riječ zna se da su navijači pomalo zakinuti, publika je “dozirana” tako da se može javiti samo kad se na terenu ne igra. A tako nije uvijek jednostavno dati pravu podršku. Ančić je poznat kao igrač koji u svaki poen unosi cijelog sebe, a svaki dobar potez slavi s puno emocija.
Da bi se Mario osjećao kao u rodnom gradu, s razglasa je puštena Oliverova pjesma o Copacabani i Splitu, a čuli su se i Novi fosili sa starim hitom “Mario”. Ipak, Splićanina nije trebalo posebno motivirati, posao je, kao i uvijek kad je riječ o reprezentaciji, shvatio maksimalno ozbiljno i svoj dio sjajno odradio.
Nakon Marija na teren je izašao Ivo Karlović, sasvim drugačiji tip igrača. Doktor Ivo nema običaj komunicirati s publikom, njegovo proživljavanje meča rijetko se može očitati na Karlovićevu licu. Za njegov meč s Thiago Alvesom, debitantom u brazilskoj reprezentaciji, dvorana se dodatno isprazila, ali podrška onih koji su ostali na tribinama Višnjika nije izostala. Svejedno, očekivanja od dolaska tenisa na Višnjik, barem kad je riječ o interesu navijača, bila su znatno veća.
– Kućica je napravljena, ali nedostaje krov. Treba uzeti treći bod i tek onda ćemo biti potpuno zadovoljni. Kad je riječ o parovima Roko Karanušić sigurno neće igrati. Tko će na teren dogovorit ćemo se. Nadali smo se da ćemo osjetiti atmosferu koju su u Zadru imali rukometaši, ali to se nije dogodilo, rekao je na kraju izbornik Goran Prpić.


Pobirači lopta iz TK Zadar
Tenis u Zadru čeka svoja bolja vremena. Bernarda Pera posljednjih godina pokazuje da Zadar i u bijelom sportu ima svojih aduta. A da Pera ne ostane sama trebao bi pomoći i dolazak Davis cupa u Zadar. Čekajući pravi teniski iskorak za članove Teniskog kluba Zadar velika je stvar bila što su angažirani kao pobirači lopta. Za početak sasvim dovoljno, a jednoga dana, tko zna jer možda se i među njima kriju neke nove hrvatske Davis cup snage.


Dvorana i dalje čeka ime
I drugi veliki sportski događaj dvorana na Višnjiku dočekala je bez svog imena. Nakon rukometa i s tenisa je otišla slika u svijet, dvorana se naslovljava tek po svojoj lokaciji u gradskoj četvrti nazvanoj Višnjik. Ova bi se situacija uskoro trebala promijeniti budući da je za ponedjeljak, 22. rujna, najavljena sjednica Odbora za utvrđivanje prijedloga za imenovanje ulica, trgova i javnih objekata. Spomenuti odbor dobio je od udruge “Krešimir Ćosić” prijedlog da se dvorana nazove po ovom velikanu zadarske i hrvatske košarke. Koliko je poznato to je i jedini prijedlog koji je do sada pristigao. Nakon rasprave na Odboru prijedlog će biti proslijeđen Gradskom vijeću. Što prije dvorana dobije ime tim bolje, jer ovako kad jedan naziv uđe u uporabu teško ga je više promijeniti. Osim Višnjik za dvoranu se koristi i termin “peka”. Tako je to, dok se struka ne dogovori građani nađu alternativna rješenja.