Javna garaža bez automobila

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
garaza4
Ivan JAMIČIĆ
Dok se na susjednom otvorenom parkiralištu Obala i lučica čeka red, moderno uređena garaža zjapi prazna

Jedan od najvećih investicijskih projekata u gradu Zadru, vrijedan više od 27 milijuna kuna, druga faza Trgovinskog centra na Relji nazvana City Gallery Zadar, početkom listopada svečano će otvoriti svoja vrata.

Time će se ispoštovati najavljeni rokovi, kako je i najavio direktor TC Relja Mladen Mišković, odnosno nakon završetka građevinskih radova, uslijedit će uređenje poslovnih prostora unutar kompleksa.

Prva zatvorena javna garaža

- Zakupnici će uređivati svoje poslovne prostore, tako da se svečano otvorenje druge faze Trgovinskog centra očekuje u listopadu, najavljuje Mišković te ističe kako radovi napreduju prema planu, odnosno prema ugovorenim rokovima.

Podsjetimo, novi trgovački kompleks s pet novih etaža dobiva ukupnu površinu od 27 tisuća četvornih metara, koji uključuju i prvu javnu garažu s preko 400 parkirališnih mjesta, atraktivnu mediteransku tržnicu, restorane, trgovine i wellness centar.

Između ostaloga, jedan od istaknutijih sadržaja u ponudi centra bit će i multipleks sa šest kinodvorana, najvećeg hrvatskog kinoprikazivača Blitz-Cinestara, koji će se nalaziti na drugom i trećem katu budućeg kompleksa, čije se otvorenje također očekuje u listopadu.

Iako je svečano otvorenje najvećeg šoping centra u samom središtu Zadra najavljeno za 2. listopada, velika javna garaža na dvije etaže, s više od četiristo parkirališnih mjesta, svoje otvorenje doživjela je sredinom ljeta. Time su Zadrani dobili prvu, najveću i lijepo uređenu garažu zatvorenog tipa.

Direktor Trgovinskog centra Relja Mladen Mišković istaknuo je da je garaža u funkciji od ljeta, kada je zgrada u kojoj se garaža nalazi dobila uporabnu dozvolu.

Potrebno privikavanje

 Pitali smo direktora Miškovića posjećuju li zadarski vozači garažu, i ima li saznanja o negodovanju vozača za uslugu parkiranja koja iznosi šest kuna, s obzirom da se preko puta nalazi parkiralište Obale i lučica, čija je usluga parkiranja dvostruko jeftinija.

- Ljudi se još uvijek privikavaju na parkiranje u zatvorenim garažama, jer je to novina u gradu, kaže Mišković koji cijenu, u iznosu od šest kuna u spomenutoj garaži, smatra prihvatljivom, s obzirom da parkiranje u centru drugih gradova doseže i petnaest kuna po satu.

Posjetili smo garažu budućeg kompleksa koja je zaista uređena prema europskim standardima, lijepo je osvijetljena, no u njoj je bilo svega nekoliko parkiranih auta, dok se na otvorenom parkiralištu Obale i lučica preko puta, stvorila mala kolona auta u utrkivanju za slobodno mjesto.

Naime, usluga parkiranja za sat vremena u garaži TC Relja iznosi 6 kuna, za cijeli dan treba izdvojiti 100 kuna, za tjedan 500 kuna, a čak postoji i opcija za cijeli mjesec koji košta 1.000 kuna. Između ostaloga, budućim zaposlenicima centra firma ParkCom, u čijem je vlasništvu garaža, nudi, kako su oni to nazvali, povlaštenu mjesečnu cijenu za uslugu parkiranja na mjesec dana u iznosu od 500 kuna, dok godišnja cijena iznosi 5.000 kuna.

Jesu li praznoj garaži kumovale cijene dvostruko skuplje od onih na koje su vozači navikli, ili se pojedini vozači još uvijek nisu navikli parkirati na parkiralištima zatvorenog tipa, najbolje će pokazati vrijeme, ali i skorašnje otvorenje velikog kompleksa, popularnijeg naziva City Gallery Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno