Kad je vidio da ne može pobjeći argentinskoj dogi, Zadranin skočio u more

Slika korisnika admin
argentinska_doga
Argentinska doga je 56-godišnjem Željku utjerala strah u kosti

U strahu od napada argentinske doge 56-godišnji Zadranin ove srijede odlučio je potražiti spas u moru. Naime, u kasnim večernjim satima, točnije oko 23 sata, dok je prolazio parkom Sfinga, 56-godišnji Željko Pedišić naišao je na dogu bez povodca. Nakon što je od straha počeo trčati, pas je krenuo za njim te Pedišiću nije preostalo ništa drugo nego da skoči u more. Ipak, doga se odlučila zadržati na obali, no protiv 26-godišnjeg vlasnika svejedno će biti podnesen optužni prijedlog, i to za držanje životinja bez nadzora.

Inače, kako stvari stoje, popriličnom dijelu sadašnjih vlasnika pasa, držanje njihovih ljubimaca u budućnosti bi moglo biti zabranjeno.

Naime, u najavljenim pooštrenim uvjetima za držanje pasa, vlasnik opasnog psa neće smjeti imati više od 21 godinu, neće smjeti biti osuđivan za mučenje životinja, zlouporabu droga, napade na ljude i slično. Kao što je poznato, opasni psi u šetnju mogu ići samo s brnjicom, a novčana kazna previđena za nenošenje brnjice trebala bi iznositi 300 kuna.

Tijekom ove godine zabilježeni su višestruki napadi pasa, što na ljude, što na životinje. U veljači pas se otrgnuo s lanca te napao 20-godišnjaka. Samo nekoliko mjeseci kasnije u Rtini je devetogodišnju djevojčicu ugrizao dalmatinac, a sredinom ljeta sedmogodišnjeg dječaka također je napao pas. Ne čudi stoga da građani u strahu od napada spas pronalaze u moru - bilo ljeto ili zima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno