Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Košarkaši Zadra pali u završnici

Autor: Ivan Knežević

18.09.2008. 22:00
Košarkaši Zadra pali u završnici

Foto: Filip BRALA



Devet razlike ostvario je Cantu u prvoj četvrtini u kojoj Zadranima nije najbolje išla obrana. Ono što svakako treba znati jest i da je ova turneja malo nezgodna jer se istog dana putuje i igra pa je prvo poluvrijeme uvijek problematično jer igrači nisu fizički dovoljno unutra. Tako je bilo i u Cantuu koji je, eto, iskoristio taj element, ali već u drugoj četvrtini Zadar se približio željenom ritmu i intenzitetu igre. Dvije minute prije poluvremena bilo je svega 34:33, a razdoblje u kojemu je Zadar došao blizu obilježio je Damir Rančić trima tricama. U trećoj četvrtini opet je Cantu bio bolji u ritmu, precizniji, življi i na kraju tih deset minuta imao je plus 11. U zadnjoj četvrtini Beck je igrao dosta dobro. U četiri minute Zadar je napravio 12:5, no Cantu je opet izmigoljio. Minutu i pol prije kraja bilo je plus četiri za Cantu. U zanimljivoj završnici osam sekunda prije kraja Dixon je ima dva slobodna bacanja. Nije pogodio niti jedno, Squarcina je uhvatio loptu, Gaines zaradio dva slobodna i pogodio oba. U zadnjoj minuti odmora Zadar je išao na tricu preko Becka i – nije uspio. Beck nije pogodio i tako je Cantu zadržao dva razlike i pobijedio.
Poslije utakmice Giuseppe Giergia, direktor, kazao je da Zadar ne smije biti nezadovoljan unatoč porazu, te da je zapravo o pobjedniku odlučila jedna lopta. Nakon što je sinoć igrao protiv Virtusa iz Bologne, večeras će Zadrani imati prvu utakmicu na turniru u Udinama.
CANTU – ZADAR 76:74
(25:16, 11:19, 23:13, 17:26)
CANTU: Corno, Gaines 14, Rich 4, Berti, Toure 3, Giovacchini 5, Mazzarino 6, Elder 20, Squarcina, Lydeka 11, Pinkney 13, Maspero.
ZADAR: Stipčević, Dixon 9, Johnson 18, Prostran, Šarlija 5, Ružić 11, Macura 3, Olivari, Beck 19, Rančić 9.