Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ovo je najsretnija kombinacija ako želimo dolazak mladih talenata

Autor:

18.09.2008. 22:00
Ovo je najsretnija kombinacija ako želimo dolazak mladih talenata

Foto: Adam VIDAS



Činjenica da ovdje trenira nekoliko stotina mladih košarkaša i košarkašica, nešto je što smo mi željeli postići kada smo krenuli u ovu akciju, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša tijekom jučerašnjeg obilaska košarkaše dvorane u ŠRC Franka Lisice
Izuzetno sam zadovoljan uređenjem košarkaše dvorane u ŠRC Franka Lisice, kao i uopće idejom koja je došla iz Zadra da se krene u njenu obnove te da bude namijenjena samo za djecu. To je najsretnija kombinacija ako želimo održati protok dolazaka mladih talenata. Činjenica da ovdje trenira nekoliko stotina mladih košarkaša i košarkašica je nešto što smo mi željeli postići kada smo krenuli u ovu akciju, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša tijekom obilaska košarkaše dvorane u ŠRC Franka Lisica.
Dvoranu koristi oko 400 polaznika škole košarke, dječaka i djevojčica u dobi do 6 do 16 godina. Renovirana je najvećim dijelom po modelu “korak po korak”. Uređene su dvije svlačionice, ured za trenere, popravljen i lakiran parket, unutrašnjost je kompletno oličena, popravljene električne instalacije i drugo. HOO zajedno s Hrvatskom lutrijom izdvojio je 100.000 kuna u okviru njihovog zajedničkog programa potpore športu lokalne razine u 21 županiji.
Tijekom obilaska Mateša je komentirao projekt na Višnjiku, kao i potrebu za sportskom infrastrukturom:
– Prezadovoljan sam projektom na Višnjiku. Rekao sam da je to jedna od najljepših dvorana uopće. Nadam se kako ćemo ubrzo otvoriti bazen i stadion s atletskom stazom koji Zadru stvarno treba. Tada bi Zadar bio jedan sportski grad gdje se mogu održavati sve manifestacije. Ovi projekti su isplativi gradovima. Često se sportska infrastruktura doživljava kao nešto drugačije od bilo koje društvene infrastrukture. Sportska infrastruktura je dio društvene i kao takvu je treba tretirati. Svaki grad koji se dinamično razvija kao Zadar mora imati i taj dio infrastrukture.
Obilasku su uz Matešu prisustvovali i predstavnik Grada Zadra Vinko Ivanišević, predsjednik Zajednice sportskih udruga Zadarske županije Zdenko Matešić te tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije Milan Čanković.  U subotu Mateša će obići polivalentno otvoreno igralište u Lukoranu. Igralište u Lukoranu izgrađeno je u okviru zajedničkog programa HOO-a i lokalnih športskih zajednica s ciljem stvaranja povoljnih uvjeta za razvoj športa u Lukoranu i šire. Projekt težak 300.000 kuna financirali su zajednički Općina preko sa 150.000 kuna, tvrtka Otok Ugljan d.o.o. s 50.000 i HOO sa 100.000 kuna.


Nedostaje 300.000 kuna
Za kompletno uređenje košarkaške dvorane u ŠRC Franka Lisice potrebno je 350.000 kuna, kako je rekao tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije Milan Čanković:
– Dvorana je bila totalno devastirana, parket je bio skinut, iz zidova počupani električni kabeli. Do sada smo u njeno uređenje uložili 1,5 milijuna kuna. Praktično smo mogli napraviti novu montažnu dvoranu. Ovdje nam je problem krov koji nekad propušta pa to krpamo na različite načine. Recimo KK Borik ima treninge ovdje pa njihov sponzor sanira oštećenja.