Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šezdeset stanova na Crvenim kućama, 32 u Biogradu

Autor: Siniša Klarica

18.09.2008. 22:00


Na listu su uvršteni i oni kandidati koji su se natjecali za POS-ove stanove na Bilom Brigu. Kako je od toga prošlo više od dvije godine, svi oni dobili su pismene pozive da ponovno podnesu dokumentaciju i zahtjeve
Sudeći po posljednjim aktivnostima Program poticajne stanogradnje nastavlja se u Zadarskoj županiji. U Gradu Biogradu za 32 stana koji će se u prvoj „turi” graditi na Donjoj Grandi prijavio se 131 kandidat. Međutim, gradsko poglavarstvo odlučili je svim kandidatima dati jednaku mogućnost dobivanja stanova POS-a.
– Već ovih dana Gradsko poglavarstvo Biograda podnijet će Gradskom vijeću na usvajanje prijedlog promjene Pravilnika dodjeljivanja stanova iz Programa poticajne stanogradnje. Želja nam je novim odredbama omogućiti da se lista ne mijenja dvije godine kako bi svi oni na listi, naravno koji su kreditno sposobni, mogli doći do svog stana, rekao nam je gradonačelnik Biograda Ivan Knez.
Knez dodaje da lista najvjerojatnije već sljedeći tjedan ide na verifikaciju u APN, od koga će se zatražiti dozvola za dodjelu još 32 stana. Očekuje se da će svaki od 131 kandidata biti stambeno zbrinuti najkasnije za dvije godine.
Komisija Grada Zadra kojoj je predsjedavao Rajko Jurin također je ovih dana napravila svoju listu POS-a, te će je uputiti već na prvu sjednicu Gradskog poglavarstva. Radi se o 60 stanova na području Crvenih kuća u Zadru. Kako kaže stručna suradnica za informiranje u Gradu Zadru Ivana Dadić, na listu su uvršteni i oni kandidati koji su se natjecali za POS-ove stanove na Bilom Brigu. Kako je od toga prošlo više od dvije godine, svi oni dobili su pismene pozive da ponovno podnesu dokumentaciju i zahtjeve.
Kao što se otprije zna, zgrada POS-a bit će jedna od ukupno pet u okviru obuhvata Detaljnog plana uređenja zone Crvene Kuće. Između ostalih jedna zgrada predviđena je za socijalne stanove, a budući da se radi o obuhvatu nekadašnje vojarne, jedna je zgrada predviđena za potrebe MORH-a,. Međutim, zgrada POS-a još nije isprojektirana, pa se ne zna kad će stanari s gradske liste u nju useliti.