Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Završnica NLB lige dogodine u Zadru?

Autor: Jelena Miloš

18.09.2008. 22:00
Završnica NLB lige dogodine u Zadru?

Foto: Adam VIDAS



Konačna odluka o domaćinu završnice NLB lige za sezonu 2008./09. bit će donesena u ožujku 2009. godine, s tim da domaćin mora biti i sudionik završnog turnira, rekao je Lorbek, dodajući da se još prošle godine rodila ideja za organizacijom Final Foura u Zadru
 Zadarski gradonačelnik Živko Kolega jutros je u Gradskoj vijećnici upriličio primanje predstavnika NLB lige i SIDRO-a u povodu njihova službenog posjeta Zadru i skorašnjeg odigravanja Final Foura utakmica košarkaških klubova NLB lige.
Gradonačelnik Kolega, predsjednik Košarkaškog kluba Zadar Kristijan Magaš i poglavar za kulturu u Gradu Zadru Radovan Dunatov, primili su predstavnike NLB LIGE i SIDRO-a, ugledne goste među kojima su se nalazili direktor NLB lige Roman Lisac, povjerenik natjecanja NLB lige Josip Bilić, direktor SIDRO-a Rado Lorbek, predsjednik Skupštine SIDRO-a Danilo Mitrović i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić.
Prilikom obraćanja nazočnima gradonačelnik Kolega istaknuo je da mu je drago što se nalaze u gradu, hramu košarke koji s novootvorenom dvoranom na Višnjiku sada s još većim pravom opravdava takav naziv.
– Novom i lijepo uređenom dvoranom, košarka će zasigurno privući još više zainteresiranih građana, rekao je gradonačelnik Kolega, napomenuvši gostima da se mogu pohvaliti i održanim kvalifikacijama za Olimpijske igre u rukometu u svibnju, kao i multifunkcionalnošću nove dvorane.
Gradonačelnik Kolega također je izrazio želju Zadra za organizacijom završnice NLB lige sljedeće godine.
Direktor SIDRO-a Rado Lorbek izjavio je da se NLB liga dokazala u Europi te je nagrađena priznanjima za svoj uspjeh.
– Ipak konačna odluka o domaćinu završnice NLB lige za sezonu 2008./09. bit će donesena u ožujku 2009. godine, s tim da domaćin mora biti i sudionik završnog turnira, rekao je Lorbek, dodajući da se još prošle godine rodila ideja za organizacijom Final Foura u Zadru, s obzirom da je Zadar, grad s munjevitim razvitkom, ostvario sve preduvjete za organizaciju Final Four turnira.
Nakon završetka primanja predstavnika NLB lige u Gradu, u Jazinama se također održala tiskovna konferencija nakon koje su čelnici NLB lige i SIDRO-a uputili u obilazak dvorane na Višnjiku u kojoj je danas započeo teniski Davis Cup susret između Hrvatske i Brazila.


Nema više političkog naboja
O čemu se govorilo i koje zaključke su donjeli članovi skupštine poduzeća Sidro, te predstavnici svih klubova NLB lige, danas su na konferenciji za novinare izvijestili Radovan Lorbek, Roman Lisac i Josip Bilić. Najprije je Lorbek zahvalio Zadranima na dvodnevnom domaćinstvu, te istaknuo važnu ulogu Jure Košte koji je cijelo vrijeme bio s gostima, a potom je kazao da je bio u dvorani Višnjik i da ima duboke dojmove.
– Nova dvorana velika je stvar za Košarkaški klub Zadar koji je od početka s nama i koji je jedan od utemeljitelja ovog natjecanja. Podsjećam da ćemo uskoro početi osmu sezonu NLB lige, za koju smo osigurali finanacije. Potpisani ugovor s NLB na još četiri godine. Suvlasnici ove lige su klubovi i oni su shvatili koliko je ona važna za njih. Očekujemo vrhunsku sezonu – kazao je Lorbek.
Roman Lisac potvrdio je kolika je važnost lige za košarku i kazao da je nakon sedam godina znatno opao politički naboj, čime će u prvi plan čvrsto ući košarka.
U novoj sezoni nema značajnijih promjena u natjecanju, kazao je Josip Bilić, osim što više neće biti doigravanja, nego će na završni turnir četiri najbolje momčadi nakon dvadeset i šest odigranih kola. Novinare je zanimalo na koji će se način odrediti grad domaćin završnog turnira. Dobili su odgovor da će to biti kao i prošle godine, na temelju odluke vodstva lige. Hoće li to biti Zadar? Na to pitanje nije bilo odgovora.
I. K.