Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Raštane u Makarskoj s novim trenerom

Autor: Ivica Gjergja

18.09.2009. 22:00
Raštane u Makarskoj s novim trenerom


U 5. kolu Treće lige na klupi Raštana Vlado Mandić prvi će put sjediti kao glavni trener. U prve četiri utakmice bio je pomoćnik Leopoldu Burčulu, koji je nakon domaćeg poraza u prošlom kolu od Dugopolja (1:2) podnio ostavku. Mandić će premijeru imati na gostovanju kod Zmaja, momčadi koja je lani uz Raštane i Split dugo konkurirala za ulazak u Drugu ligu.
– S novim trenerom naša računica ostaje ista. I dalje pobjeđivati, baš kao što nam je to uspjelo u prva tri kola – kaže Goran Burčul, kapetan Raštana.
Velebit će bodove tražiti u Hrvacama, kod momčadi koja već ima tri poraza.
– Vjerujem da će domaćini zbog manjka bodova biti i malo nervozni, što bismo morali iskoristiti. Hrvace imaju imperativ pobjede, a tako je uvijek teško igrati – smatra Josip Kolić, povratnik u redove Benkovčana.
Primorac je u ovom kolu domaćin. U Biograd stiže nepredvidiva Dinara.
– Igramo dobro i kod kuće i na gostovanjima i nema razloga da u tom ritmu ne nastavimo i protiv Kninjana – poručio je Filip Pezelj, igrač Primorca.
Raspored 5. kola (subota, 16.30 sati): Zmaj – Raštane, Hrvace – Velebit, Primorac – Dinara, Jadran LP – Omiš, Neretva – Primorac 1929, Konavljanin – Zagora, Uskok – Trogir, GOŠK – Jadran KS, Dugopolje – Neretvanac.
Četvrta HNL
Nakon što je prvo kolo Četvrte lige donijelo lijep i efikasan nogomet (dva gola po utakmici) ovaj vikend igra se drugo kola. U međuvremenu je Milivoj Dujela, povjerenik za natjecanje, utvrdio da je Božo Miletić, igrač Paga, u prvom kolu u dvoboju Pag – Sabunjar (utakmica je završila 0:0) igrao s tri javne opomene koje je prenio iz prošlog prvenstva. Tako Dujeli nije preostalo ništa drugo nego po članku 77. utakmicu registrirati 3:0 u korist Sabunjara, a Miletić je dobio i jednu utakmicu kazne. Pažani tako, eto, nisu na ništici već na -1 bodu, a to je i opomena svim klubovima da dobro prate tko smije, a tko ne smije igrati.
Od dvoboja drugog kola najzanimljivije bi moglo biti u Galovcu gdje gostuje Polača, aktualni prvak. U ostalim utakmicama Posedarci traže bodove protiv Paga, Sabunjar ide u goste DOŠK-u, Zrmanja će u “riječnom dvoboju” odmjeriti snage s Krkom, a Hajduk protiv Vodica želi potvrditi pobjedu iz prošlog kola u Poličniku. Dragovoljac će u Siveriću biti gost na četvrtoligaškoj premijeri Rudara.
Raspored 2. kola (20. rujna, 16.30 sati): Galovac – Polača, HV Posedarje – Pag, DOŠK – Sabunjar, Zrmanja – Krka, Mladost – SOŠK, Hajduk – Vodice, Rudar – Dragovoljac.
ŽNL
Nakon odigrane zaostale utakmice 2. kola u kojoj su Pakoštanci slavili 2:1 protiv NOŠK-a, čak sedam klubova ima polovičan učinak, odnosno tri boda. Dakako, neporaženi su u prvom planu pa tako u trećem kolu izdvajamo derbi u kojem se sastaju vodeći Zemunik i Zlatna luka. Zemuničani su dobro startali, a k tome još domaćini su na svojim Lužinama, no Sukošanci su poznati po napadačkoj igri s ciljem uvijek dati pogodak više. Tko će u tome biti uspješniji, braća Fabijan ili Morović, Strenja, Barić, Peričić, vidjet će sigurno mnogobrojni gledatelji.
Preostala dva vodeća kluba imat će težak ispit u gostima. Škabrnja gostuje u Turnju kod Croatije koji jedva čekaju prve bodove, dok će Arbanasi u subotu put Jamorine u Gorici gdje ih čeka sraz s Vrčevom. Zanimljive utakmice očekuju se u Sv. Filipu i Jakovu te u Debeljaku gdje se sastaju susjedi na ljestvici s tri boda, Nova zora i Bibinje te Debeljak i Velebit.
Subota u 17: Vrčevo – Arbanasi, Podgradina – Pakoštane; nedjelja u 17: Nova zora – Bibinje, Croatia – Škabrnja, Gorica – Dalmatinac, Debeljak – Velebit G, Zemunik – Zlatna luka, NOŠK – Paklenica.


 KOŽULU ČETIRI UTAKMICE


Disciplinski sudac Četvrte lige izrekao je mjere prema igračima, klupskim dužnosnicima i momčadima za propuste u 1. kolu.
Sabunjar je zbog dodijeljenih pet javnih opomena na utakmici protiv Paga kažnjen sa 500 kuna.
Ivan Valentić, predstavnik Paga, na istoj utakmici udaljen je s klupe u 42. minuti utakmice zbog nesportskog ponašanja. To će njegovu momčad koštati 1.000 kuna.
Stipe Lončar (Dragovoljac) na utakmici protiv Hajduka isključen je u 80. minuti zbog čega je kažnjen jednom utakmicom zabrane igranja.
Ante Kožul (fizioterapeut Galovca) na utakmici protiv Krke isključen je 79. zbog vrijeđanja glavnog i pomoćnog suca te je kažnjen s četiri utakmice zabrane obnašanja dužnosti. Potez Kožula koštao je i njegovu momčad koja će u ligašku blagajnu uplatiti tisuću kuna.