Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vodovodizacija Debeljaka pri kraju

Autor:

18.09.2009. 22:00
Vodovodizacija Debeljaka pri kraju

Foto: Adam VIDAS



Načelnik Martinac je najavio izgradnju kanalizacijskog sustava u Sukošanu, konkretno početak radova na nultoj fazi koja obuhvaća izgradnju uređaja za pročišćavanje te kopnenog i podmorskog ispusta


Mještani općine Sukošan jučer su obilježili Dan općine i osamnaestu obljetnicu dana obrane, kada su mještani i hrvatski vojnici spriječili prodor agresora na Jadransku magistralu. Svečanoj sjednici održanoj u Domu kulture prisustvovali su brojni uglednici iz političkog i javnog života među kojima i saborski zastupnik Ivo Grbić, župan Stipe Zrilić zajedno s dožupanom Đanijem Bunjom i predsjednikom županijske skupštine Vladimirom Kovačevićem, predstojnikom Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Damirom Valčićem te Markom Gyorvarim, gradonačelnikom Szentlorinca, grada prijatelja Općine Sukošan.
U svom obraćanju prisutnima načelnik Ante Martinac podsjetio je najvažnije projekte u prethodnom razdoblju i najavio nove:
– Prošlogodišnje razdoblje bilježimo početkom jednog od najznačajnijih infrastrukturnih objekata, početkom realizacije završetka vodoopskrbe istočnog pravca za naselje Debeljak. Početak realizacije ovog projekta zatekao nas je u najgore moguće vrijeme, kada je i Hrvatsku zahvatila recesija, ali unatoč tome Vlada RH je iznašla mogućnosti da ovaj projekt napokon krene. Pri samom kraju je vodovodizacija Debeljaka te očekujemo nastavak radova prema Gorici, Glavici te zaseocima Vrljici i Goleš.
Martinac je najavio izgradnju kanalizacijskog sustava u Sukošanu, konkretno početak radova na nultoj fazi koja obuhvaća izgradnju uređaja za pročišćavanje te kopnenog i podmorskog ispusta. U idućih godinu dana završit će opsežan projekt obnove katastra i zemljišnih knjiga. Na snagu je stupio UPU poslovne zone Barake, a u izradi je idejni projekt komunalne infrastrukture za istu. U izradi su urbanistički planovi za Sukošan, Debeljak, a paralelno s tim donošenje detaljnog plana uređenja obale u Sukošanu, neophodnog za izradu dokumentacije za izgradnju i sanaciju obale i rive.
Prisutnima se obratio i Marko Gyorvari, gradonačelnik Szentlorinca Grada prijatelja Općine Sukošan:
– Došli smo ovdje zajedno s vama slaviti vaš uspjeh koji ste postigli od dana kada ste se s lovačkim puškama obranili od jedne od najvećih vojski u Europi. Zadar i zadarska regija puno su napredovali zadnjih godina, isto tako i vi u Sukošanu. Možete biti ponosni na svoje mjesto i onim što ste postigli, rekao je Gyorvari.
Obilježavanju Dana općine Sukošan prisustvovao je i župan Stipe Zrilić:
– Vaši rezultati nisu došli sami od sebe već aktivnim pristupom čelnika ove općine i njihovom uspješnom suradnjom sa Zadarskom županijom i ministarstvima. Drago mi je što je predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Dražić rekao da se općinski proračun dobro puni. Bilo je onih koji su u ovoj krizi prognozirali lošije financijske rezultate, loše rezultate turističke sezone. To su oni koji bi željeli da se to dogodilo zbog vlastitog političkog probitka.


 ZAHVALNICA SUKOŠANSKOM VATROGASCU MIRU ROGOZNICI




Zahvalnica Općine Sukošan dodijeljena je Miru Rogoznici, sukošanskom vatrogascu i dugogodišnjem predsjedniku DVD Sukošan. Radi se o čovjeku koji je vatrogasac od 1970. godine, koji je gasio požare pod kišom granata i u minskim poljima za vrijeme Domovinskog rata. U požaru od prije desetak dana koji je prijetio Sukošanu uspješno je koordinirao zahtjevnu akciju gašenja požara iz zraka.
– Hvala svima, iznenadili ste me ovim priznanjem. Zahvaljujem svim braniteljima iz 1991. godine i sukošanskim vatrogascima jer je ovo njihovo priznanje, rekao je Rogoznica.