Mladenu Modriću Padeli presuda u petak

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ

Mladenu Modriću Padeli, kontroverznom zadarskom poduzetniku optuženom zbog prijetnji bivšem načelniku krim-policije Antunu Novoseloviću, u petak će biti izrečena nepravomoćna presuda. Najavila je to jučer Iva Lovrin, sutkinja Općinskog suda u Zadru, koja je u srpnju, nakon završnih govora optužbe i obrane, preotvorila postupak te odlučila da će prije donošenja odluke saslušati još i Ivana Gambiražu, policijskog službenika u PU zadarskoj.

- U to vrijeme ja sam bio zamjenik načelnika PU zadarske i prvi nadređeni načelniku kriminalističke policije Antunu Novoseloviću. Sjećam se da me nazvao rano ujutro i probudio. Bilo je oko četiri, pet sati kad mi je sav uzbuđen i uznemiren ispričao što mu se dogodilo. Rekao sam mu da dođe kod mene u ured odmah na početku radnog vremena i on je to učinio - posvjedočio je Gambiraža, navodeći kako je od Novoselovića u razgovoru doznao da je mu je Padela zaprijetio kako će njega i njegovu djecu iseliti iz grada. Ispričao je da se ne sjeća detalja osim još da mu je rekao da je pandursko smeće.

- Nisam bio na mjestu događaja, niti obrađivao taj slučaj, ali znam da ga je to sve uznemirilo. Bio je na odlasku u mirovinu i znam da mi je rekao kako ne može vjerovati da mu se to dogodilo - prisjetio se Gambiraža, a na njegov iskaz odmah je prigovorio Modrićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

- Očito je svjedoku prije ove rasprave sjećanje "osvježio" Novoselović. Zanimljivo je da se on sjeća da je oštećenik bio uznemiren, a od pustih prijetnji da se sjeća jedino riječi "pandursko smeće" što i nije prijetnja već uvreda, prigovorio je zagrebački odvjetnik, koji se nije libio policijskog djelatnika "podbosti" pitanjima o Novoselovićevoj hrabrosti inače.

- Trideset godina smo radili zajedno i znam da inače nije bio plašljiv, odgovorio je Gambiraža.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno