Tko je zaslužio priznanje Grada Zadra?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Grad je objavio Poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu  javnih priznanja Grada Zadra za 2014. godinu koja će se tradicionalno  dodijeliti na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Zadra i blagdana zadarskog zaštitnika, sv. Krševana.

Prijedlozi se mogu podnositi za proglašenje počasnim građaninom ili  počasnom građankom, za dodjelu Nagrade za životno djelo Grada Zadra, Nagrade Grada ili za dodjelu Grba Grada Zadra.

Odbor za dodjelu javnih priznanja primat će prijedloge za gradske  laurate najkasnije do 15. listopada.

Prijedlozi, uz obrazloženje i dokumentaciju, trebaju sadržavati i pisani  pristanak fizičke osobe, osim ako se radi o prijedlogu za posthumno  priznanje.

Za počasnog građanina ili građanku mogu se predlagati fizičke osobe  posebno zaslužne za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda grada Zadra i njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu. Kako stoji nadalje u Pozivu, Nagradu za životno djelo  mogu dobiti osobe dugotrajnog radnog vijeka za izvanredne rezultate  naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i unapređivanju čovjekovog okoliša, športa,  tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene, kao i za djela humanosti, plemenitosti i  požrtvovnosti.

Za dodjelu Nagrade Grada Zadra mogu se predlagati građani ili  građanke grada Zadra (za postignuća nastala u posljednje tri godine),  kao i druge osobe izvan Zadra koje rade na promicanju ugleda grada,  djelatne skupine od dva do pet suradnika, trgovačka društva, ustanove,  vjerske zajednice, udruge građana/ki i druge pravne osobe za zapažene  rezultate i zasluge na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i  unapređivanju čovjekovog okoliša, športa, tehničke kulture, zdravstva i  drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.

Grb Grada Zadra se dodjeljuje građanima/kama i drugim osobama,  udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Momak
Koja lakrdija - Odbor za dodjelu javnih priznanja? Koji odbor, KRADEZE lopovi? Oni bi trebali odlučivati? Možda da još jednom ugostimo i nagradimo onog homofoba Reismanicu, ili kakvog popa? Treba se znati dodvoriti puku koji glasa.