Periš: "Dosegnuli smo vrhunac, zato i jesmo bestival"

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Michel Bozikovic i Kruno Lokotar

Žestoko, žestoki pisci i snažne knjige - tako je počeo treći zadarski KaLibar bestiVal, Festival književnosti i kulture, koji se zaključno do sutra održava u dvorištu Kazališta lutaka Zadar. U tri festivalska dana na programu su brojne književne večeri, no od ove godine i filmske projekcije, kao i koncerti te jedna posebna kazališna predstava - "Četiri priče: žene", nastala po knjizi "Mučenice" jednog od idejnih začetnika festivala, književnika Želimira Periša, promovirana na prvom KaLibru. "Žene" su na rasporedu sutra u 20,30 sati, a predhodit će im cijeli niz zanimljivih kulturnih sadržaja koji su startali sinoć - žestoko, kako je to naglasio Petriš. Književni program prvog dana festivala brojio je Michela Bozikovica, Dortu Jagić, Želimira Periša, Edija Matića, Slobodanku Bobu Đuderiju, a moderatori su bili Kruno Lokotar, Adrijana Vidić i Stanislava Nikolić.

Ponosni na kontinuitet

Slijedila je promocija knjige poezije Lawrence Ferlinghettija i edicije Beatblioteka HDP-a koju su predstavili Vojo Šindolić i Kruno Lokotar. Za glazbeni dio prvog dana festivala bili su zaduženi Nimbus i Gatos del Mundo.

- Posebno smo ponosni na kontinuitet od čak 3 godine, naglašava Periš. Ističe kako je festival već od starta krenuo malo veći nego što su planirali, a u tom smjeru je nastavljen i ove, treće godine.

- Imamo festival koji je i međunarodni, i ima filmski dio, i ima kazališni dio, i ima koncerte, jako je puno toga sažeto u ova tri dana. No naravno, na prvom mjestu su knjige, dodaje Periš koji je mišljenja kako je KaLibar u ovom opsegu dosegao svoj vrhunac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno