Idućeg ponedjeljka odluka o Zračnoj luci Zadar

Slika korisnika valentinam
Ministarstvo sazvalo sjednicu Skupštine
Tako su iz nadležnog ministarstva izvijestili upravu Luke, no još uvijek nije poznato hoće li na Skupštini biti imenovano novo rukovodstvo ili će direktorici Ćosić još jednom biti produljen v. d. mandat
Zračna luka Zadar izvrsno posluje

Idućeg ponedjeljka održat će se sjednica Skupštine Zračne luke Zadar na kojoj bi se konačno trebala donijeti odluka o sudbini sadašnje uprave. Po svemu sudeći, produljit će se v. d. mandat aktualnoj direktorici Ireni Ćosić, i to iz dva razloga: premijer Andrej Plenković na službenom je putu u New Yorku, a Vlada u četvrtak ima sjednicu. To praktičkno znači da se ni Ministarstvo državne imovine, a ni prvi čovjek Vlade neće moći pozabaviti problemom Zračne luke Zadar koja od subote formalno nema direktora.

Naime, Ireni Ćosić u subotu je istekao čak i šest mjeseci dug v. d. mandat, a nitko od nadležnih ministara još uvijek nije reagirao. Nije to učinio ni ministar državne imovine Goran Marić, ali ni ministar prometa Oleg Butković. Jedina svijetla točka u cijeloj priči, ako ju se uopće može tako nazvati, jučerašnji je poziv aktualnoj upravi Zračne luke upućen iz jednog od resornih kabineta kojim ih izvješćuju kako će se u ponedjeljak u Zagrebu održati sjednica Skupštine Zračne luke Zadar.

Njeno rukovodstvo, a koje ovih tjedan dana očito radi u zrakopraznom prostoru, jer im niti formalnim aktom mandat nije produljen, dotad prati hoće li o zračnim lukama Zadar i Split barem biti govora na sjednici Vlade. Naime, i splitski je aerodrom bez direktora jer ni tamo još nemaju rješenja nakon objave natječaja prije puna tri mjeseca.

I upravo je to nelogična stvar u cijeloj priči - kako je moguće da ni nakon šest mjeseci otkako je imenovana v. d. direktorica Ćosić te tri mjeseca od objave natječaja, Ministarstvo nije u stanju izabrati rukovodstvo?

Naime, u Ministarstvu državne imovine "lopticu" prebacuju na Povjerenstvu Vlade RH za upravljanje strateškim trgovačkim društvima napominjući kako su im već dostavili prijedlog za izbor kandidata, međutim da je očito riječ o verbalnoj vrtnji u krug kazuje i podatak da u tom povjerenstvu sjede upravo ministri Marić i Butković.

Tajnovitost cjelokupnoj situaciji daje i podatak da je u petak u Zadru održana sjednica Nadzornog odbora Zračne luke Zadar te da o gorućem problemu Luke - radu bez direktora - nije bilo ni riječi. Možda sjednica u ponedjeljak konačno donose rješenje kojim bi aktualna uprava barem mogla potpisivati dokumente.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)