Kad je staru perilicu "odnijela" poplava, svojoj susjedi kupili novu

Slika korisnika valentinam
PREPLAVLJENI DOBROTOM
Kad su vidjeli da perilica rublja više nije za upotrebu jednostavno su me iznenadili i kupili potpuno novu. Bog je velik, a ljudska dobrota neizmjerna, priča suznih očiju Bibinjka Jadranka
Vice i Ane Kero s Jadrankom Lisica kojoj su darovali novu perilicu rublja

Bibinjska obitelj Jadranke Lisica, nasuprot Turističkog ureda i željezničkog podvožnjaka, dobro će upamtiti katastrofalnu poplavu. Ugrozili su vlastite živote spašavajući u potopljenom podrumu bijelu tehniku, pokućstvo, odjeću, obuću, uspomene. I ne samo to.

- Iako im je bila ugrožena vlastita kuća cijelo vrijeme su mi pomagali susjedi, bračni par Ane i Vice Kero, u jednom će dahu Jadranka.

Da bi mogao pomoći drugome moraš biti plemenit i to stvarno željeti.

- A kad su vidjeli da perilica rublja više nije za upotrebu jednostavno su me iznenadili i kupili potpuno novu. Bog je velik, a ljudska dobrota neizmjerna, priča suznih očiju Jadranka.

Velike vodene bujice 11. rujna koje su nosile sve pred sobom i poplave koje su ugrozile ljudske živote i prouzročile velike materijalne štete, pokazali su zajedništvo, solidarnost i nadasve humanost među ljudima.

- Ane i Vice pokazali su veliko srce. Nemam riječi, samo jedno veliko hvala. Ne treba mi puno da budem sretna, oni su mi dali taj osjećaj, ističe Jadranka, dodajući kako su joj susjedi pomogli izvadivši i sav unišen laminat s poda, a zahvaljujući Općini dezinficiran je cijeli podrum.

Unatoč tome što nam se ponekad čini kako je svijet bešćutno i hladno mjesto, uvijek će postojati tople ljudske priče koje će nas uvjeriti u suprotno.

- Kad smo vidjeli da perilici rublja više nema pomoći, a da je sva odjeća mokra od poplave i da je treba oprati nismo uopće dvojili, otišli smo susjedi kupiti novu perilicu, kazala je plemenita Ana Kero.

- Ne treba od jedne perilice stvarati neke senzacije. Dužnost svakog kršćanina je pomoći bližnje svoje i ljude u potrebi. Pomoći, pružiti ruku kada je potrebna, zaključio je Vice Kero.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)