Održan je prvi odbojkaški memorijalni turnir "Zdravko Dacijar"

Slika korisnika valentinam
Split i Rijeka pobjednici
Autor: 
Zadrani su ostvarili polovičan učinak dok su djevojke izgubile obje utakmice
Vedran SITNICA
Dvoboj Zadra i Splita odlučivao je o prvom mjestu

Prošli vikend u ŠC Višnjik odigran je prvi memorijalni odbojkaški turnir "Zdravko Dacijar" u spomen na dugogodišnjeg klupskog djelatnika kojem pripadaju velike zasluge za razvoj zadarske odbojke koja danas u Prvoj ligi ima muški i ženski sastav. Igralo se dva dana, u subotu muškarci, a u nedjelju žene, a sve su utakmice bile na tri seta. U muškom dijelu turnira Zadar je s 2:1 pobijedio Bihać, sastav koji nastupa u drugom rangu Bosne i Hercegovine. Bolji od Bihaća bio je i prvoligaš Split pa je dvoboj Zadrana i Splićana odlučivao o prvom mjestu. S 2:1 bolji su bili gosti kojima je pripao pobjednički pokal.

- Ovo su bile naše prve utakmice nakon 4-5 mjeseci. Pokazali smo očekivanu razinu igre za ovaj dio priprema. Tako je bilo dobrih perioda, ali i dosta pogrešaka zbog kojih nismo uspjeli osvojiti prvo mjesto. Sljedeći vikend idemo na turnir u Bihać gdje će uz domaćine nastupiti Sisak i Rovinj - rekao je Marin Masnić, trener Zadrana.

U nedjelju su na parket izašle djevojke. U prvoj utakmici Zadar je s 3:0 izgubio od Rijeke, člana Superlige. Rijeka je potom svladala Olimpik, također superligaša s 2:1 i potvrdila prvo mjesto. Konačno, Zadar je izgubio (1:2) i od Olimpika pa su Zagrepčanke završile na drugom mjestu.

- Zadovoljni smo što smo uspjeli organizirati turnir na kojem su nastupile kvalitetne ekipe. Zna se što je Zdravko Dacijar značio za naš klub i ovo je način da i dalje čuvamo uspomenu na njega i sve što je dao zadarskoj odbojci - naglasio je Robert Kresoja, predsjednik OK Zadar i trener ženske ekipe. Kresoja je prokomentirao i izvedbu svog sastava.

- Nastupili smo s 13 djevojaka, od kojih su sve dobile priliku. Trenutačno tražimo najbolja rješenja jer do početka sezone imamo još dosta vremena. Nismo puno razmišljali o rezultatu već o tome kako posložiti ekipu koja ima veliki potencijal. Ovo je odlična generacija koja može napraviti puno toga u Prvoj ligi.

Nova igračica u zadarskim redovima je Vana Mrduljaš, dosadašnja članica splitskih Brda koja igra na poziciji primačice i korektorice. S druge strane, osim na Mariju Surać (trudnoća) na Višnjiku sljedeće sezone ne računaju ni na standardnu srednju blokericu Ivanu Blaslov koja je otišla na školovanje u Zagreb.

- Sljedeće subote smo na turniru u Zagrebu. Domaćin je Olimpik, a nastupit će i Rijeka te Nova Gradiška, koja također igra Superligu. I te utakmice odigrat ćemo neopterećeni rezultatom - podvukao je Kresoja.

Sastavi Zadra

Žene: Lucija Pavin, Mia Erlić, Ana Sunara, Ivona Peša, Josipa Marković, Bernarda Hajnc, Franka Volpi Kobal, Sara Čukušić, Magdalena Jurić, Vana Mrduljaš, Helena Buljat, Iva Doljanin, Kristina Golem. Trener: Robert Kresoja.

Muškarci: Antonio Surać, Dino Jurlin, Ivan Kokić, Tomislav Mišlov, Lovre Babić, Mislav Lučić, Dino Dukić, Jakov Šužberić, Duje Jelenić, Luka Perić, Franko Katalenić, Marin Stojsavljević. Trener: Marin Masnić.

Ždrijeb Prve lige

Hrvatski odbojkaški savez objavio je raspored utakmica Prve lige u obje kategorije. Kod žena Zadar će u 1. kolu (7./8. listopada) kao i prošle godine biti domaćin Brdima, nakon čega slijedi gostovanje u Kostreni, pa na Višnjik stiže Azena. U ligi još nastupaju Rockwool (Rovinj), Vukovar, Đakovo i Drenova. Kod muškaraca je sedam sastava, a u 1. kolu, koje je također na rasporedu 7. i 8. listopada igrat će: Zadar - Rovinj, Brod - Trnje, Split - Croatia, Šibenik 91 je slobodan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno