Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Diadora i Adriatic u borbi za gledatelje

20.09.2018. 09:00
Diadora i  Adriatic u  borbi za  gledatelje


Ovih dana s radom su krenule dvije lokalne televizije – Adriatic i Diadora. Razgovarali smo s dvije urednice programa koje su nam  pojasnile viziju i programe svojih televizijskih postaja.
 – S emitiranjem prilagođenog programa počeli smo u ponedjeljak, 17.  rujna. S vremenom program će se mijenjati, tj. dodavat ćemo nove sadržaje. Emitiramo na 31. kanalu, s uskoro ćemo biti na svim platformama, rekla nam je Slavica Vulin, glavna urednica Diadora TV. Istaknula je  kako će teme koje će pratiti biti lokalnog karaktera, s obzirom da njihova  koncesija obuhvaća Zadarsku, Šibensko-kninsku i dio Ličko-senjske  županije, sve će to biti u njihovom fokusu.
 – Što se tiče programskog sadržaja emitirat ćemo emisije različitih karaktera: uz obavezan informativni program, bit će tu emisija na teme:  sport, religijski sadržaji, talk show, političke, gospodarske, otočne, zabave, kulture, rekla je Vulin. Istaknula je kako se nisu još uvijek u potpunosti kadrovski ekipirali, ali u konačnici bi ih trebalo biti 15-ak zaposlenih.
 I na drugoj lokalnoj televiziji pripreme za početak emitiranja trajale su  nekoliko mjeseci dok su se opremili potrebnom tehnikom, uvježbavali  pred kamerama i slično.
 – S emitiranjem smo počeli u petak, 14. rujna, kada ste na 31. zemaljskom kanalu mogli vidjeti naš logo. U ponedjeljak 17. rujna krenuli smo  s emitiranjem programa kada smo u 16 sati pustili i prve vijesti, rekla  nam je Sandra Profaca, urednica informativnog programa Adriatic televizije. Najavila je raznolike teme namijenjene i zanimljive svim dobnim  skupinama.
 – Od emisija možemo najaviti primjerice 'Iz Zadarske županije', emisiju informativnog karaktera u kojem će glavni protagonisti biti čelni ljudi  regije. Zatim, u pripremi je emisija o zdravlju 'Zdravlje za nas', potom  'Note života' koja će se baviti pitanjima i problemima s kojima se susreću naši građani', 'Sportski pregled', 'Ritam tjedna', emisija informativno-zabavnog karaktera koja će najavljivati događanja u našem gradu,  pružati servisne informacije i slično, najavila je Profaca dio programa  kojega će svakodnevno stvarati deset zaposlenika. Istaknula je kako će  surađivati s učenicima i studentima koji će također imati emisiju. Svakodnevno u 16 i 19 sati emitirat će Središnje vijesti i Vijesti dana.
 – Svaki je početak težak, ni mi nismo iznimka, no vrijeme će pokazati  rezultate našeg timskog rada i vjerujemo kako će gledatelji prepoznati  naš trud i rad. Na zadarskom području definitivno ima mjesta za svih.  Svatko tko obavlja svoj posao, može pronaći svoje mjesto, odgovorila je  Profaca na pitanje smatra li da su za zadarsko područje puno dvije lokalne televizije.
Na isto pitanje Vulin je odgovorila kako je Zadar jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji neko vrijeme uopće nije imao lokalnu TV postaju, a  sada su dvije.
 – Prostora za ovakav lokalni projekt svakako ima, pa i za dvije lokalne  televizije. S obzirom na to da koncesijski prostor obuhvaća prilično velik  dio teritorija, vjerujem da ima mjesta i za dvije lokalne TV postaje, zaključila je Vulin.
A kako naći nove programe? Potrebno je automatski ispočetka ažurirati televizijski prijemnik kako bi on sam pronašao nove programe.