Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvojica prijatelja otišli u smrt uz zvukove glazbe i oproštajno pismo

19.09.2018. 09:32
Dvojica prijatelja otišli u smrt uz zvukove glazbe i oproštajno pismo


Nakon što je zadarsku javnost jučer užasnula vijest o samoubojstvu dvojice mladića čija su beživotna tijela pronađena u automobilu u šumi na području Musapstana, iz PU zadarske, nakon završenog očevida na mjestu tragičnog događaja, dobili smo samo potvrdu informacija koje su se u početku neslužbeno nagađale.
– Utvrdili smo da se radi o 22-godišnjaku i 23-godišnjaku sa zadarskog područja. I dalje sve činjenice koje smo do sada ustvrdili stoje. Dakle, na mjestu događaja u automobilu zadarskih registarskih pločica policijski službenici zatekli su mrtva tijela prije spomenutih mladića. Događaj je još uvijek u obradi. Možemo samo potvrditi prve informacije s terena koje su ukazale na to kako u ovom tragičnom događaju nema elemenata kaznenog djela, odnosno isključuju se elementi kaznenog djela. Sve činjenice koje smo do sada ustvrdili upućuju da se radi o dvostrukom samoubojstvu, kazao je glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan.
Kako doznajemo, dvojica mladića izvršila su samoubojstvo gušenjem spajajući plastičnu cijev od ispušnog sustava automobila koju su sproveli u unutrašnjost istoga. U smrt su pošli uz zvukove glazbe ostavljajući za sobom oproštajno pismo iz kojeg je razvidno kako su u vrijeme tragičnog događaja očigledno bili smanjeno ubrojivi. U utorak u jutarnjim satima pronašao ih je lokalni pastir, kojemu je pažnju privukla trešteća glazba i duže vremena upaljeni automobil, kojem se nakon nekog vremena približio i pronašao nesretne mladiće, a kako je automobil bio zaključan iznutra nije mogao puno učiniti te je cijeli slučaj dojavio policiji. Kako neslužbeno doznajemo, smrt je nastupila nekoliko sati prije dolaska policije.
Od jednog od mladića oprostila se na svojoj facebook stranici i UN Tornado uz poruku "Počivaj u miru brate!", a nakon njih i mnogi drugi njihovi prijatelji i poznanici.
Što je nagnalo na ovaj užasni čin dvojicu mladića na početku životnog puta možemo samo nagađati. Prijatelji i poznanici kažu kako se radilo o dobrim mladićima, ali s čestim depresivnim epizodama o kojima svjedoče i razočaravajuće životne poruke na društvenim mrežama poput: "Bože, ako umrem mlad odvedi me u raj, u paklu sam već bio!"
Činjenica jest, da je s obzirom na situaciju i vrijeme u kojem živimo bilo toliko znakova, kojima su nesretni mladići očigledno vapili za razumijevanjem i pomoći, no nitko nije želio ili znao reagirati, a možda niti shvatiti poruke iščitane između napisanih redaka. Na žalost po mladiće, a sramota za sve nas, koji smo još jednom kao društvo, kao ljudska bića, zakazali kada nas se najviše trebalo.