Iva Letilović: Ponosni smo što je projekt prepoznat i u dizajnerskoj struci

Slika korisnika valentinam
Mali arsenal nominiran za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva 1718
Jako smo zadovoljni ovom nominacijom te što je projekt prepoznat kako u arhitektonskoj struci tako i u dizajnerskoj, rekla je Iva Letilović, jedna od autora projekta
Unutrašnjost Malog arsenala

Posjetiteljski centar Mali arsenal u Zadru izabran je među tri nominacije za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva 1718. Ovo je najznačajnija dizajnerska nagrada u Hrvatskoj, a u konkurenciji su još dva rada: dizajn knjige "Osnove oblikovanja pisma" te prostorna grafika i signalizacija Obiteljskog hotela Amarin.

 Autori projekta su zadarski arhitekti projektne tvrtke AB Forum Iva Letilović i Igor Pedišić te Vladimir Končar.

- Jako smo zadovoljni ovom nominacijom te što je projekt prepoznat kako u arhitektonskoj struci tako i u dizajnerskoj. Važno je da će odluku o pobjedniku donijeti međunarodni žiri te su sva tri projekta jako različita. Naime, nominirani smo mi za intervenciju u spomeniku kulture, omot knjige te hotel, rekla je zadovoljno  Iva Letilović, koautorica ovog projekta. Istaknula je kako je ovo bijenalna izložba čime je i značaj nominacije ima veću težinu jer se nagrada dodjeljuje svake dvije godine. Pored ove nominacije projekt uređenja Malog arsenala nagrađen je i nagradom "Bernardo Bernardi" Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

Inače, selekcijska komisija Izložbe hrvatskog dizajna 1718 – u sastavu Dejan Dragosavac Ruta, Boris Greiner, Vedran Kasap, Ana Labudović, Mario Lončarić, Nika Pavlinek i Tomislav Mostečak – odlučila je o tri nominacije za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, a o dobitniku Velike nagrade odlučivat će Međunarodni ocjenjivački sud Izložbe 1718. Odluka će biti objavljena na otvorenju Izložbe, 25. listopada 2018. u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)