Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Iva Letilović: Ponosni smo što je projekt prepoznat i u dizajnerskoj struci

19.09.2018. 10:08
Iva Letilović: Ponosni smo što je projekt prepoznat i u dizajnerskoj struci


Posjetiteljski centar Mali arsenal u Zadru izabran je među tri nominacije za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva 1718. Ovo je najznačajnija dizajnerska nagrada u Hrvatskoj, a u konkurenciji su još dva rada: dizajn knjige "Osnove oblikovanja pisma" te prostorna grafika i signalizacija Obiteljskog hotela Amarin.
 Autori projekta su zadarski arhitekti projektne tvrtke AB Forum Iva Letilović i Igor Pedišić te Vladimir Končar.
– Jako smo zadovoljni ovom nominacijom te što je projekt prepoznat kako u arhitektonskoj struci tako i u dizajnerskoj. Važno je da će odluku o pobjedniku donijeti međunarodni žiri te su sva tri projekta jako različita. Naime, nominirani smo mi za intervenciju u spomeniku kulture, omot knjige te hotel, rekla je zadovoljno  Iva Letilović, koautorica ovog projekta. Istaknula je kako je ovo bijenalna izložba čime je i značaj nominacije ima veću težinu jer se nagrada dodjeljuje svake dvije godine. Pored ove nominacije projekt uređenja Malog arsenala nagrađen je i nagradom "Bernardo Bernardi" Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.
Inače, selekcijska komisija Izložbe hrvatskog dizajna 1718 – u sastavu Dejan Dragosavac Ruta, Boris Greiner, Vedran Kasap, Ana Labudović, Mario Lončarić, Nika Pavlinek i Tomislav Mostečak – odlučila je o tri nominacije za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, a o dobitniku Velike nagrade odlučivat će Međunarodni ocjenjivački sud Izložbe 1718. Odluka će biti objavljena na otvorenju Izložbe, 25. listopada 2018. u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.