Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nazor: “Nema euforije, ovo je pripremna utakmica”

19.09.2019. 07:59
Nazor: “Nema euforije, ovo je pripremna utakmica”


Krajem treće četvrtine čulo se »Igraj Zadre volimo te mi«. Trener Zadra tražio je klik s publikom u ovom turniru. To je i dobio. Zadar je zaista igrao dobro. Odlično se kretao, igrao na »rubu prekršaja« cijelo vrijeme (iako je znao i preći taj rub) i vjerojatno je strateg Zadra u velikom dijelu utakmice dobio ono što je i tražio. Zadar je slavio protiv Himkija i to potpuno zasluženo. Realno, razlika je trebala biti i vreća, ali u ovom slučaju razlika nije pretjerano važna. Iako je ruski sastav izgledao zaista loše, igrao bez četiri ponajbolja igrača, ne treba niti govoriti koja je razlika u proračunu ovih momčadi, tako da su i igrači Zadra i stručni stožer i navijači imali velikog razloga za zadovoljstvo.
– Izuzetno nam je bilo važno da se ovu utakmicu pred našom publikom predstavimo u najboljem svijetlu – rekao je trener Zadra, nastavivši:
– Željeli smo biti borbeni, željeli smo biti rastrčani tim od početka do kraja utakmice i u obrani i u napadu. Imali smo cilj da istrčimo na teren kao kolektivno oružje.
Istaknuo je Ante Nazor i da je tražio onaj klik s publikom. Isto to je trener zadarske momčadi rekao i u najavi utakmice i, čini se, da je to uspio i ostvariti.
– Taj klik s publikom nam je od velikog značaja. Zahtjevao sam od momčadi da igraju čvrsto, da budemo borbeni i svakako da nam mnogo znači taj zadarski pljesak, ta atmosfera na tribinama. Jako nam je stalo radi toga i radi ove pobjede.
A Zadar je imao kontrolu od početka do kraja utakmice.
– Ipak, euforije ne smije biti. Ovo je pripremna utakmica, i dalje imamo određene probleme koji su nas pratili u prošlim dvobojima, oscilacije nisu male i to moramo popraviti. Drago mi je da se nadzire naša igra, karakteristike igre koje bi nas trebale krasiti i u sezoni.
U ovoj utakmici je ruski sastav imao znatan broj slobodnih bacanja više od Zadra, no Nazor u tome ne vidi ništa pretjerano čudno.
– Dogovorili smo se da ćemo se potući s njima u ovoj utakmici i drago mi je da smo na takav način igrali. To nam je možda nedostajalo u prošlim utakmicama u Velikoj Gorici i Splitu. I to je model kako trebamo izgledati. Sigurno da smo se služili i rukama i da je tu bilo svega. Ušli smo u neki teritorij sudaca, ali to je normalno. Svakako da moramo iskontrolirati tu agresiju da ona bude što produktivnija. No, u konačnici je važno da smo pokazali želju i volju i da je zadarska publika to i prepoznala – zaključio je Nazor.
Već danas je za Antu Nazora i njegovu momčad novi izazov i svakako da je lakše igrati preostale utakmice kada je već ostvarena jedna velika pobjeda.
 


Kurtinaitis: Zadar je zasluženo dobio


Trener gostujućeg sastava Rimas Kurtinaitis, naravno, nije imao pretjeranog razloga za zadovoljstvo, iako nije pretjerano tragično doživio poraz svoje momčadi.
– Zadar je igrao jako dobro i potpuno zasluženo slavio u ovoj utakmici. Mi nismo bili pravi. Vratili smo se taman s jednog turnira i odmah krenuli na drugi. Mnogo igrača nije bilo s nama, neki su ozljeđeni. Nismo imali niti jednog organizatora igre s nama. Probali smo s igračima iz naše druge momčadi i s igračima kojima to nije prirodna pozicija, ali to se ipak nije pokazalo kako treba – rekao je Kurtinaitis, koji nije znao odgovoriti na pitanje hoće li Jonas Jerebko igrati u ostatku turnira.
– Ovaj puta ga nisam koristio, ima problema s ahilovom tetivom, a vidjet ćemo hoćemo li ga u idućim utakmicama koristiti – dodao je strateg Himkija, koji je rekao da Zadar, kao grad, jako lijepo izgleda, da je dvorana odlična i poželio i Zadru, kao momčadi, ali i svim Zadranima sve najbolje u budućnosti.