Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Radeta: “Luka Gaženica prepuštena koncesionaru za “siću”

19.09.2019. 20:35
Radeta: “Luka Gaženica prepuštena koncesionaru za “siću”


Osim o koncertu Rite Ore na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća žustro se raspravljalo i o luci Gaženica te o zelenim površinama kojih, složili su se i oporba i vladajući, nasušno nedostaje u gradu. Oporba je ostala kod stava da je terminal u Gaženici izgrađen novcem svih građana, no da oni neće imati korist od luke, već koncesionar za kojeg su istaknuli i kako je taj skupi projekt dobio za siću.
– Pohvalili ste se nagradom koju je luka Gaženica prije par dana dobila, a vi tu niste ništa pridonijeli, već je koncesionar luku kandidirao. Luka ima putnički i teretni dio i oba su prepuštena strancima – teretni Kinezima, a putnički Turcima. Oni će zaraditi, a Grad će dobiti svega 200 tisuća eura godišnje. Gaženica nije stala, dobro kažete. Ona je pala i to u ruke strancima radi vaše nesposobnosti. Molim Vas, intervenirajte da se barem popravi rampa na parkiralištu, pa da bar to građani mogu nesmetano koristiti, kazao je Daniel Radeta gradonačelniku koji mu je potom odgovorio kako razumije da je teško shvatiti nekome kome to nije struka važnost i vrijednost luke jer je ona, kako je istaknuo, strateški projekt.
– Ako to ne vidite, nemam vam što reći. Ovaj grad zaslužuje takvu luku i prosperitet od nje je siguran, kazao je Dukić, a onda je ponovno spomenuo ‘kontejner’ koji je postavljen za vrijeme vladavine koalicije na čijem je čelu bio SDP, zaključujući kako bi taj kontejner trebalo ostaviti kao spomenik gluposti.
Bruno Miln (HDZ) iznio je, pak, inicijativu da Grad preuzme ingerenciju nad borovom šumom od predjela Žmirići pa do Petrčana. Kazao je kako se roditeljima koji ne brinu o svojoj djeci kako treba oduzimaju djeca, te da bi se po tom modelu trebalo postupiti s ovom šumom o kojoj, kako je naglasio, Hrvatske šume uopće ne skrbe.
– Ružnija je i od mene, nabacio je Milin koji je kao svijetli primjer naveo šume Cerodol i Sv. Bartol između Kožina i Petrčana, a koje su uređene park šume. HDZ-ova Elvira Sterele je, doduše u komentaru gradonačelnikova izvješća, pozvala ga je da inzistira na Grad više investira u zelenilo kako ne bi bio samo goli beton, kao što je to slučaj kod novogradnji u svim dijelovima grada.