Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

TREĆA HNL JUG Zadar preko Jurića poveo, Marović zaostatak anulirao

19.09.2019. 08:16
TREĆA HNL JUG Zadar preko Jurića poveo, Marović zaostatak anulirao


U 4. kolu Treće HNL jug Zadar je osvojio prvi gostujući bod ove sezone. U Mravincima je momčad sa Stanova odigrala 1:1 protiv ondašnje Sloge. Zadar je poveo i to već u 9. minuti nakon prekrasne akcije koju je golom zaključio Kristijan Jurić. Sloga se vratila pogotkom prvog strijelca lige Marija Marovića i to u 34. minuti što je na kraju bio i konačan ishod ovog dvoboja. Iako je momčad Marka Pinčića većim dijelom susreta dominirala i imala izrazitije prilike do tri boda nisu uspjeli doći, Međutim i remi je pozitivan rezultat što Zadranima sigurno nosi dozu zadovoljstva
Utakmica u Mravincima započela je minutom šutnje u počast prerano preminulom sucu i sportskom djelatniku Damiru Ćoriću.
Vrlo brzo nakon što se krenulo s centra Zadar je poveo. Bila je to prekrasna akcija koja je krenula od Anića koji je uposlio Zdrilića, a ovaj na drugoj vratnici pronašao Jurića. Zadrov veznjak iz sve snage zakucao je loptu nogom u mrežu domaćina za vodstvo od 0:1. Momčad iz Krševanovog grada nije stala ni nakon ovog vodstva. U nekoliko navrata imali su vrlo izgledne prilike, ali ih nisu skoristili. Kako to obično biva kada ne zabiješ, na drugoj strani ga primiš. Zadar je gol primio praktički iz ničega. Nakon jednog centaršuta otprilike u razini s bijelom točkom najviši uskoku bio je Mario Marović i glavom zabio za izjednačenje. Do poluvremena je domaćin bio bolji i dominirao, ali Zadrani su izdržali njihove napade.
U nastavku se momčad sa Stanova konsolidirala i ponovno krenula u žestokom ritmu. U 55. minuti bili u vrlo blizu novoga vodstva. Međutim, zgoditku Kulaša ispriječila se greda. Nakon toga, domaćin ima sličnu situaciju, oni su umjesto mreže pogodili vratnicu. Do kraja utakmice Zadar je u potpunosti zagospodario travnjakom i stvorio još nekoliko izglednih prilika, Ali, gol za pobjedu nisu uspjeli postići. Bez obzira na to trener Marko Pinčić bio je zadovoljan nakon remija u Mravincima.
– Zadovoljan sam kako smo se predstavili u Mravincima, pogotovo igrom i dominacijom koju smo imali u drugom poluvremenu. Ovo nam je prvi gostujući bod ove sezone i njime smo prebrisali onaj neugodni poraz iz Dubrovnika koji je bio prisutan u glavama mojih igrača prije ove utakmice. Bili smo dominantni, stvorili više prilika od domaćina koji je vrlo kvalitetna momčad i opasan suparnik. Iz naše igre iščitavam napredak. Okrećemo se suboti i utakmici sa Zmajem u kojoj želim da pokažemo dodatni napredak.


SLOGA 1
ZADAR 1


MRAVINCE – Stadion Glavice. Gledatelja: 300. Sudac: Renato Lacić (Gruda). Pomoćnici: Miho Trković (Konavle) i Romano Radonić (Vitaljina). Strijelci: 1:0 Jurić (9’), 1:1 Marović (34’). Žuti kartoni: Borozan, Copić, Roguljić (Sloga)Crveni:
SLOGA: Vladović, Andabak, Barać, Katić, Barać, Marović, Žanetić (od 67’ Roguljić), Juričić (od 50’ Gusić), Copić (od 54’ Mikelić), Brković, Borozan. Trener: Siniša Jalić.
ZADAR: Pinčić, Muić, Iveljić, Nakić, Anić, Jerbić, Vasilj, Bugarija, Jurić (od 90’ Kevrić), Zdrilić (od 88’ Sušić), Kulaš. Trener: Marko Pinčić