Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sveti Gral srca

19.09.2021. 08:15


Kad penis implodira, top eksplodira. Kad si u masi, ja se gasi. Ja me izgrađuje, ego me razara. Udario ga toljagom svoje istine i lubanju mu prepolovio na dva jednaka dijela.
Kad se eros umom ne prihvati, on te cijelog zahvati, proguta i izriga. Biskupi se žale na manjak svećenika, a ne vide krštene vjernike. Ne postoji manjak svećenika nego odluke za ređenje krštenika. Ključ u kršćanstvu je euharistija. Biskupi su dužni svakom vjerniku osigurati euharistiju. Pomaže evangelizirana mašta. Isus Krist, a ne Papa, je Glava Crkve. Rimski biskup, Papa, osluškuje diže li se druga glava koju proglašavaju glavom Crkve.
Istina bez ljubavi Crkvu čini okrutnom.
Lako je, teško je svećeniku propovijedati, kada je vjernicima zabranjeno zanovijetati.
Imam pravo na svoje mišljenje dok to nije glupo zanovijetanje. Ja sam pisac, kaže. Napisa na desetine knjiga. Pročitao je dvije knjige. Nitko ga ne čita. Nagrade se uglavnom dodjeljuju onima koje treba privesti u svoju kuću. Trovači mačaka, truju sebe, svoj um i svoju dušu. Trovači mačaka su otrovani komformisti jer kukavički truju u tmini mraka. Ne osvajaju životinje čovjekove domove. Čovjek je okupator životinjske aree. Kad ne primjećuješ drugoga, ne postojiš ni ti.
Sveti Gral nije posuda. Sveti Gral je ljubav u srcu: za sebe, za drugoga i za Drugoga. Gral je spoznaja svojih ograničenja i svoje smrtnosti.
‘Pusite mrtve mrtvima’. Pustite tijelo svetoga Leopolda u majci zemlji.
‘Nije ovdje. Uskrsnu’!
Oholost je manjak samopouzdanja. Oholost je prenaglašeno shvaćanje sebe. Oholosti treba druga osoba ne za ljubav koja nas izjednačuje, nego ego koji nas uspoređuje.
Originalan živi i nadrasta se iz sjemena svoje biti. Imitator preživljava uspoređujući se i prilagođavajući se. Originalnost je mentalno zdravlje. Imitacija je mentalna bolest. Zdravlje je odluka. Depresija je izostanak volje.
‘Revolucija jede svoju djecu’. Diktatori se prežderavaju revolucijom. Dobar je političar koji zna da su ljudi širi i dublji. Loš je političar koji želi sve svesti na uskoću svojih uokvirenih umova… Iskrena politika se bavi s četrnaest metara crijeva. Sloboda je prirodno stanje misli, umjetnosti, vjere i izbora. Isus je poštivao kulturološki ambijent sa svojim mijenama. Crkva nameće kulturološki ambijent povijesnoga Isusa koji je nadvladan. Krist Uskrsnuli obitava u različitim kulturološkim ambijentima koji podliježu promjenama u procesu umnoga.
Normalan živi po normama. Norme se mijenjaju. Nenormalnost nadilazi i iskoračuje iz normi i relaksira čovjeka. Norma je nedostatna slijediti divnu ljudsku kompleksnost.
Marksizam je dio filozofije. Ako se dio predstavlja kao cjelina nastaje totalitarizam koji je otac terora. Često je naobražen uobražen. Nije spoznao znanje nego je znanje upregnuo u svoju taštinu koja je sebičan interes. Opasan lik.