Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadar u posezoni zrači posebnim šarmom

19.09.2021. 07:30


Početak turističke posezone u prvom dijelu rujna obilježile su dobre turističke brojke. Unatoč tome što je cijela Hrvatska već dva tjedna na crvenoj karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, čini se kako turiste ta činjenica ne smeta te kako ih ne ometa u odmoru u Hrvatskoj.
Nakon izvanredno dobre ljetne sezone, svi se dionici turističke industrije s pravom nadaju kako posezona neće razočarati. Do četvrtka posjetitelji Zadra su imali priliku u ljepotama grada uživati ne samo bez velikih gužvi, karakterističnih za ljetnu sezonu, već i u lijepom i stabilnom vremenu. Iako gužve još uvijek nisu posustale, Zadar u posezoni zrači posebnim šarmom.
Dobre turističke rezultate potvrđuju nam i u Turističkoj zajednici grada Zadra.
– Prema aktualnim podacima za rujan u razdoblju od 1. do 16. rujna na području djelovanja Turističke zajednice grada Zadra ostvaren je ukupno 31.951 dolazak i 143.816 noćenja. Usporedno s istim razdobljem lani bilježimo porast od 286 posto u dolascima i 248 posto u noćenjima, u odnosu na lanjsku sezonu kada je zabilježeno 8.288 dolazaka i 41.331 noćenje, poručuju iz gradske Turističke zajednice te dodaju kako je prema podacima sustava eVisitor, u usporedbi s 2019. godinom, u prvoj polovici rujna ostvareno 79 posto dolazaka i 95 posto noćenja.
Prema aktualnim podacima rapidno širenje pandemije koronavirusa zasada nije omelo turiste u njihovu naumu da odmor provedu u Zadru. Rezultati su i više nego bolji, kada se uspoređuju s 2020. godinom. Ostaje za vidjeti kako će ostatak posezone proteći ukoliko situacija s pandemojom bude još gora, a naša najjača emitivna tržišta promijene politiku o povratku njihovih građana u zemlju nakon odmora u Hrvatskoj.