Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Provalio u “fast food” i ukrao fasadnu boju

Autor: Minja Gugić

18.10.2008. 22:00
Provalio u “fast food” i ukrao fasadnu boju


Proteklog vikenda na meti provalnika bila su dva objekta brze prehrane. Iz jednog u Zadru ukradena je manja količina prehrambenih proizvoda, a iz drugog ograđenog prostora fast fooda u Preku odneseno je 35 kg fasadne boje


Iako se činilo da će završetkom glavne turističke sezone završiti i “sezona lova” razbojnika, džepara i lopova koji su proteklih mjeseci gotovo danonoćno “haračili” cijelim zadarskim područjem, pljačkajući i kradući sve i svašta, to se nažalost, nije dogodilo.
Očito, godišnje doba za glavne likove “naše priče” nema nikakve veze pa se tako razbojnički pohodi i dalje svakodnevno nastavljaju te iz dana u dan u biltenu PU zadarske prosječno dnevno bilježe najmanje tri krađe i provale.
Tako je tijekom noći s petka na subotu u ulici Sirac na kućnom broju 5. u Zadru, policiji za sada, nepoznati muškarac, provalio u restorančić brze prehrane “Tip-top clean” u vlasništvu R.Z. (53) iz Biograda na Moru.
Uspio je ukrasti, srećom, tek manju količinu prehrambenih proizvoda pa je vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 700 kuna.
Protiv nepoznatog počinitelja, kao i uvijek, slijedi kaznena prijava zbog krađe i provale.
Kao teška krađa provaljivanjem ocijenjena je i ona koja se dogodila u petak u Zadru.
Naime, u Ulici Kneza Novaka Krbavskog lopov je provalio u kuću u vlasništvu 58-godišnjaka iz Zadra.
Odnio mu je DVD i nekoliko boca alkoholnog pića.
Vlasnik je u ovom slučaju štetu procijenio na oko tisuću kuna.
Još jedan restoran brze prehrane opljačkan je i u mjestu Preko na otoku Ugljanu. Ta je pljačka izvedena u petak tijekom dana kada je nepoznati drznik provalio u ograđeni prostor fast fooda “Smak” u vlasništvu 64-godišnjaka. Što je najzanimljivije, razbojnik je iz “fast fooda” ukrao oko 35 kg fasadne boje vrijedne oko tisuću kuna.
Nesretna 56-godišnja mještanka Bukovića na benkovačkom području ostala je bez tisuću i pol kuna, kada je razbojnik proteklog vikenda provalio u njezinu obiteljsku kuću.
Krađu je policiji prijavila jučer, a protiv lopova će biti podnesena kaznena prijava zbog teške krađe provaljivanjem.