Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Remi koji budi nadu

Autor: Davor Petrović

18.10.2008. 22:00
Remi koji budi nadu

Foto: Darko JELINEK



Tko zna kako bi se razvijala utakmica između Zagreba i Zadra da je Želimir Terkeš u uvodnim minutama umjesto vratnice pogodio mrežu. Tada bi, vjerojatno, bilo puno više živosti i kvalitetnog nogometa. Ovako sve se svelo na festival nepreciznih dodavanja i nerezonskih poteza, začinjenih prilično mlitavim pristupom igrača. Nakon Terkeševe prijetnje domaći su uzvratili preko Marka Grgića koji je uspješno probio desnu stranu i poslao odličnu povratnu loptu za Ivana Parlova. Na Zagrebovu žalost, Parlov je nekontrolirano napucao loptu pa je sve završilo gol-autom. Idućih dvadesetak minuta lopta se “napikavala” uglavnom po sredini terena, uz povremene ambiciozne pokušaje domaćih. No, to ni iz daleka nije bilo dovoljno za ugrožavanje sigurne zadarske obrane.
U 32. minuti Zagreb je stigao do prve prilike iz prekida. Korner s desne strane izveo je Mario Čutura, a u buketu igrača najviši je bio Marko Kartelo. Njegov udarac glavom bio je dobro odmjeren, ali nije imao dovoljno siline pa je zadarski vratar Andrija Vuković bez problema pokupio loptu. Gosti su uzvratili vrlo brzo preko Ljubičića. Igrala se 38. minuta kada je veznjak Zadra oštro opalio s dvadesetak metara. Na njegovu žalost, lopta je preletjela nekoliko centimetara iznad grede. Novu priliku Ljubičić je sam stvorio u samom finišu prvog dijela. Nakon lošeg ispucavanja Josipa Škorića Ljubičić je primio loptu na centru i potegnuo do Zagrebova kaznenog prostora. Čini se da je u ključnom trenutku izgubio korak, pa je njegov udarac nekontrolirano završio izvan terena. Drugi dio otvoren je velikom prilikom Jakova Suraća koji se iznenada našao u idealnoj prilici iskosa sa desne strane. Kapetanu Zadra lopta je, međutim, pobjegla što ga je koštalo teškog kuta za upućivanje udarca. Ukratko, Škorić je bez problema sačuvao svoju mrežu.
Na drugoj strani Zagreb je uzvratio organiziranjem najbolje akcije na utakmici. Davor Vugrinec vratio se u sredinu, odakle je poslao fantastičnu dijagonalu za Grgića na desnoj strani. Uslijedilo je povratno ubacivanje za Ivana Krstanovića, koji se uspio spetljati u kritičnom trenutku i promašiti gol. Nešto kasnije opet su se na potezu našli Čutura i Kartelo u prekidu. Ovoga puta Kartelo je imao dostatnu snagu u udarcu, ali nedostajalo je preciznosti. Finiš utakmice donio je nekoliko novih uzbuđenja. Prvo je u 80. minuti Surać izbio sam pred Škorića. I ovoga puta kapetan Zadra dozvolio si je prejak for što je domaćem vrataru otvorilo idealnu priliku za intervenciju. U zadnjim minutama Zagreb je imao dvije prilike za pobjedu. Vugrinec je nakon kornera s desne strane bio zamalo neprecizan, a nešto kasnije greda i Vuković su zaustavili Grgićev dalekometni udarac. Kad se sve skupa zbroji, podjela bodova najrealniji je ishod ove siromašne nogometne predstave.
 


 REKLI SU


LUKA PAVLOVIĆ, TRENER ZAGREBA
– Očekivali smo vrlo gustu formaciju Zadra s čvrstim blokom u sredini i za to smo se pripremali cijeli tjedan. Taj bedem pokušavali smo razbiti na sve načine, a u nekim situacijama u tome smo uspijevali. Međutim, nedostajalo nam je koncentracije u završnici akcija. Smatram da smo prosuli dva boda, jer u ovu utakmicu ušli smo kao izraziti favoriti.
IVICA DATKOVIĆ, TRENER ZADRA
– U Kranjčevićevu smo došli po bod, a nadali smo se da bi možda mogli uzeti i sva tri. Na kraju moramo biti zadovoljni, jer Zagreb je u završnici mogao doći do pobjede. Zadovoljan sam, u fazi obrane igrali smo dobro i sigurno smo izlazili iz prostora. Jasno je da ova ekipa trkački može svima parirati. Za nas je ovaj bod dobar poticaj za dalje, jer ovi igrači nisu zaboravili igrati nogomet. Samo ih treba psihološki vratiti na pravi put.




 ZAGREB – ZADAR 0:0


ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 900. Sudac: Vučemilović (Osijek) – 6,5. Pomoćnici: Conjar (Osijek), Sabljak (Požega). Žuti kartoni: Čutura (Zagreb), Batkoski, Mitrović (Zadar).
ZAGREB: Škorić 6, Džolan 5 (od 77′ Piškor -), Mikulić 6, Kartelo 6, Ivanković 5,5, Grgić 5,5, Brkljača 5 (od 77′ Jugović -), Parlov 5, Čutura 5,5 (od 67′ Pejić -), Vugrinec 5,5, Krstanović 5.
ZADAR: Vuković 7, Šiklić 5,5, Batkoski 6, Parmaković 6, Maruna 5,5, Bilarev 5,5, Surać 5 (od 82′ Župan), Milin 5, Ljubičić 5,5, Tomasov 5 (od 90 Batur -), Terkeš 5,5 (od 66′ Mitrović -).