Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Veliki interes za prodajnim mjestima kraj Gradskog groblja

Autor: Ivana Burica

18.10.2008. 22:00
Veliki interes za prodajnim mjestima kraj Gradskog groblja


Jedina od sedam lokacija na kojoj je dopušteno postavljanje štandova jest ona u Ulici Franka Lisice (parking kod Gradskog groblja) pa je i početna cijena prodajog mjesta bila najviša te je iznosila 750 kuna. Ponuđen je 21 štand, a za njih su izlicitirani iznosi od 1.850 do čak 3.600 kuna


Na usmenom javnom nadmetanju održanom 10. listopada u Velikoj vijećnici Grada Zadra izlicitirana su 64 od 130 ponuđenih prodajnih mjesta za prigodnu prodaju cvijeća i svijeća u povodu Dana mrtvih.
Patricija Ćuća iz Odjela javne nabave u Nasadima navodi da se uplate za korištenje prodajnih mjesta primaju do 27. listopada, a do tog se dana u Nasade mogu javiti svi koji su zainteresirani za preostala prodajna mjesta. Za sve informacije građani se mogu obratiti na broj telefona: 023/302-865 ili 023/302-860.
– Interes za prigodnom prodajom svijeća i cvijeća je na razini lanjskog i možda nešto malo veći. Razlika je prvenstveno u tome što su postignute veće cijene, osobito na Gradskom groblju. Slobodna mjesta se još prodaju po početnoj cijeni, a računamo da će ih se eventualno prodati još desetak, kazala je Ćuća.
Od ukupno sedam ponuđenih lokacija potpuno su rasprodane dvije – ona u Ulici Franka Lisice (parking kod Gradskog groblja) te lokacija na Trgu kneza Višeslava na Relji.
Jedino je na prvoj spomenutoj lokaciji dopušteno postavljanje štandova, a na ostalih šest lokacija za prodajno mjesto je određena površina od 7 metara četvornih na kojoj je odobreno postavljanje sklopivih stolica i sličnih pokretnih naprava.
Početna cijena prodajnih mjesta kraj Gradskog groblja bila je najviša te je iznosila 750 kuna.
Ponuđen je 21 štand, a za njih su izlicitirani iznosi od 1.850 do čak 3.600 kuna.
Za prodajna mjesta na Relji početna je cijena iznosila 250 kuna, a izlicitirano je svih dvadeset prodajnih mjesta i to za cijene u rasponu od 400 do 650 kuna.
Kad je riječ o postignutim cijenama, kod prodavača cvijeća i svijeća dobar rejting imaju i prodajna mjesta na Gradskoj tržnici, gdje su neka mjesta izlicitirana za 1.100 kuna, a početna cijena iznosila je 550 kuna.
No na tri lokacije na Gradskoj tržnici – Zlatarska ulica, Ulica V. Hrvatinića i Ulica Dalmatinskog sabora, dosad su prodana tek 22 mjesta te je pedesetak prodajnih mjesta još slobodno.
U Ulici Gospe Maslinske – kod Groblja Belafuža predviđeno je ukupno pet prodajnih mjesta, od kojih su po početnoj cijeni od 250 kuna dosad izlicitirana četiri.
Sedma lokacija je na Obali kneza Branimira gdje su po početnoj cijeni od 350 kuna izlicitirana četiri prodajna mjesta te je za sada deset mjesta ostalo slobodno.
Prigodna prodaja cvijeća i svijeća u povodu Dana mrtvih na spomenutim lokacijama odvijat će se od 28. listopada do 2. studenoga.