10 godina MKD "Biljana" iz Zadra

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
makedonci
Filip BRALA
Kulturno društvo Biljana u Zadru djeluje već 10 godina

Makedonsko kulturno društvo Biljana iz Zadra u suradnji sa zajednicom Makedonaca u Republici Hrvatskoj u srijedu će s početkom u 18 sati u Narodnom muzeju otvoriti izložbu Etno radova pet Makedonskih kulturnih društava u RH. Izložbi će prethoditi nastup pjevačke skupine MKD "Makedonija" iz Splita, na Narodnom trgu s početkom u 17 sati otpjevat će splet makedonskih pjesama, a članovi MKD "Biljana" iz Zadra otplesat će Makedonsko oro. Kulturno društvo "Biljana" djeluje već 10 godina, ima šezdesetak članova, a u sastavu društva djeluje literarno-dramska sekcija, imaju etno radionicu i mladog člana Ivana Andrijevića koji je solist. Razgovarali smo s predsjednicom Marijanom Majić koja nam je najavila događanja koja su organizirali.

- Ove godine slavimo 10 godina postojanja, a izložbu smo prijavili prošle godine Savjetu za nacionalne manjine pri Vladi Republike Hrvatske. Sam program počet će na Narodnom trgu u 17 sati kad će članice Makedonskog kulturnog društva "Makedonija" iz Splita otpjevati splet makedonskih pjesama, a nadam se da će se i naši članovi pridružiti i odigrati makedonsko oro kako bi Zadru i Zadarskoj županiji što bolje prikazali bogatstvo naše kulture, najavila je Majić dodajući kako će nakon nastupa proći preko Kalelarge gdje će se u 18 sati otvoriti izložba, a na samom otvaranju nastupit će mladi članovi Ivan Andrijević na klarinetu i Emi Longin koja će pročitati svoju pjesmu na makedonskom jeziku.

U srijedu će u posjetu gradonačelniku i županu biti i Veleposlanik Republike Makedonije u Hrvatskoj Dančo Markovski, a članovi zadarskog Makedonskog kulturnog društva "Biljana" nadaju se kako će svojim posjetom uveličati manifestaciju.

- Sama izložba etno radova M.K.D. u Republici Hrvatskoj bit će izložena u Narodnom muzeju do 30 listopada. Posjetitelji će moći vidjeti naše narodne nošnje, stvari napravljene na tkalačkom stanu, vezene i heklane radove kao i brojne druge izloške. Izložbu postavljamo danas tako da još nisam sigurna što će donijeti druge udruge, rekla nam je Majič.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno