Najprije utvrditi je li ispoštovana klauzula "ključ u ruke"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
poliklinika
Josip PEDIŠIĆ
Radovi veću studenom?

Kad će biti nastavljeni radovi na gradnji Polilinike Zadar pitanje je na koje odgovor nije dao niti jučerašnji sastanak predstavnika Grada Zadra s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem. Izaslanstvo Grada Zadra u kojem su bili gradonačelnik Zvonimir Vrančić i ravnatelj Opće bolnice Zadar Dario Nakić nisu od ministra uspjeli ishoditi termin nastavka radova na zadarskoj Poliklinici.

- Dogovorili smo se da ministarstvo u skoro vrijeme utvrdi jesu li se ispoštivale klauzule ugovora "ključ u ruke" između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH i izvođača radova Alkoma iz Splita. Kad se to utvrdi nastavit će se daljni koraci. Sastanak je bio u konstruktivnom tonu, a osobno mislim da se nastavak gradnje zadarske poliklinike mjeri u tjednima, rekao nam je jučer nakon sastanka u Zagrebu gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić.

Vrančić je i dalje uvjeren da je posrijedi nesporazum i da će se na temelju razgovora na kojem je uz ministra Milinovića nazočio i državnin tajnik Dražen Jurković, slučaj Poliklinike Zadar uskoro riješiti. Kao što je poznato, ministarstvo je kao naručitelj radova na zadarskoj poliklinici sukladno članku 63. ugovora o ustupanju radova naložilo privremenu obustavu izvođenja radova slijedom činjenice kako je Opća bolnica Zadar mijenjala projektnu dokumentaciju bez suglasnosti investitora radova, odnosno Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Ministarstvo je o istom izvijestilo Državno odvjetništvo, zatraživši uputu o daljnjem postupanju.

Na jučerašnjem sastanku je bilo i riječi o limitu Opće bolnice Zadar. Gradonačelnik Vrančić rekao je da ipak neće biti smanjenja sredstava na godišnjoj razini u visini 24 milijuna kuna, kako se najavljivalo na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji.

- Smanjenje od 2 milijuna kuna mjesečno odnosi se ipak na samo zadnja tri mjeeca. Kalkulacija je pokazala da osim limita kojeg doznačuje ministarstvo, Opća bolnica Zadar ima značajne prihode od dopunskog osiguranja i jako skupih lijekova. To bi trebalo biti dovoljno da zadarska bolnica ovu poslovnu godinu završi financijski pozitivno.

- Nadam se da će ministarstvo sve to uvažiti za sljedeću godinu te potpomoći zadarsko zdravstvo i Opću bolnicu Zadar, rekao je na kraju gradonačelnik Vrančić.

 MINISTAR ZADOVOLJAN FINANCIJSKIM POSLOVANJEM

Danas je u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RH održan redoviti sastanak na temu funkcioniranja OB Zadar, na kojemu je ministar mr. Darko Milinović, dr.med. izrazio zadovoljstvo financijskim poslovanjem te daljnjim napretkom zdravstvene skrbi u Zadarskoj županiji.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o nastavku izgradnje Poliklinike, s obzirom da su promijenjeni uvjeti gradnje i, ukoliko nije derogiran sporazum „ključ u ruke", nastavlja se s izgradnjom Poliklinike. Gradonačelnik grada Zadra dr. Zvonimir Vrančić i ravnatelj OB Zadar dr. Dario Nakić zahvalili su na izuzetno dobroj suradnji s Ministarstvom, te iskazali zadovoljstvo današnjim razgovorima, te financijskim uvjetima poslovanja bolnice, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika josina
pa ovo je stvarno zabavno. država te prijavi za korupciju i zaustavi gradnju,ti se zagroziš svojim čuvenim poštenjem, a onda objasniš kako si uspješno dogovorio da će se gradnja nastaviti čim državni odvjetnik pomogne rješiti zakompliciranu situaciju. mislim da će reno morati ovih dana popiti kavu sa sucima babićem i bitangom ali i galovićem. drži se vrančiću
Slika korisnika hockey1000
ovo nije zabavno nego jadno, toliko se prijetiti Jurkoviću i povezivati Milinovića i nadzornog zato jer su iz Gospića a poslije toga govoriti o izuzetno dobroj suradnji sa tim istim ministrom i ministarstvom je ispod ljudskog dostojanstva. Tko će snositi političku i moralnu odgovornost dr.Vrančiću