Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nismo pukli pod pritiskom

Autor: Matej Lordanić

18.10.2009. 22:00
Nismo pukli pod pritiskom

Foto: Zvonko KUCELIN



Naša greška je u tome što smo im prelagano dopustili nekoliko otvorenih šuteva iz kontranapada – kaže Stipčević


Rok Stipčević je protiv Cedevite na parketu proveo 38 minuta koje je iskoristio za 19 koševa, od čega tri trice, te četiri asistencije i sedam pretrpljenih osobnih grešaka. U razgovoru nakon utakmice s okupljenim novinarima Stipčević je naglasio da je njegova momčad “znala da im u goste dolazi opasna Cedevita”.
– Cedevita je puna iskusnih i prekaljenih pojedinaca koji imaju iskustva iz španjolske, grčke i ruske lige. Pritom prije svega mislim na Andriju Žižića koji je posljednjih nekoliko godina dominantan centar u Europi. Znali smo da će utakmica biti tvrda i teška. U početku smo stvorili prednost koju smo mogli bolje iskoristiti i održavati do kraja. To smo uspjeli u prvom kolu protiv Olimpije, dok nam protiv Cedevite to nije pošlo za rukom. Naša se prednost kroz utakmicu smanjivala, te je Cedevita na kraju čak imala priliku za pobjedu, međutim, ostvarili smo pobjedu i osvojili dva boda. To je najbitnije. I u sljedeću utakmicu idemo s istim ciljem, na pobjedu – kazao je Stipčević.
Kako objasniti pad u trećoj četvrtini? Zadar je imao dvoznamenkastu prednost, ali Cedevita je dobrom igrom otopila zaostatak i došla u egal.
– Padovi se događaju. Sport je zanimljiv baš zato što je nepredvidljiv. Oni su pogodili neke otvorene šuteve čime su podignuli samopouzdanje, pa je voda počela teći na njihov mlin. Naša greška je u tome što smo im prelagano dopustili nekoliko otvorenih šuteva iz kontranapada. Nismo u tom pokrili nekoliko igrača, ali smo se na kraju uspjeli vratiti što je pokazatelj naše mentalne čvrstine. Dokazali smo da ne pucamo pod pritiskom i da ne gubimo glavu kada smo u rezultatskom deficitu.
U četvrtom kolu je na rasporedu gostovanje na Pecari protiv Širokog.
– Imaju dva poraza zaredom, igraju kod kuće i sigurno će se pokušati vaditi na nama. Zadar je izvrsna prilika za to jer svakom u ovoj ligi puno znači pobjeda protiv nas. U Široki ćemo krenuti s maksimalnim oprezom. Siguran sam da ćemo se do petka pripremiti najbolje što možemo. Protiv Širokog ćemo bez sumnje dati sve od sebe.