Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Odbojkašice neočekivano lako s Rovinjom

Autor: Nebojša Gunjević

18.10.2009. 22:00
Odbojkašice neočekivano lako s Rovinjom

Foto: Nebojša GUNJEVIĆ



Druga pobjeda Zadra u dvije utakmice u ovoj sezoni, bez imalo neizvjesnosti u pogledu bilo čega. Zadar se predstavio kao vrlo homogena momčad, koja djeluje kao klapa, djevojke su igrale u opuštenom zajedništvu i na terenu se vidjelo da je to već pravi tim. Ako su i postojali ikakvi strahovi pred početak sezone, pomlađena ekipa Zadra na utakmici sa sastavom Rovinja s kojim se u prošloj godini borila za vrh tablice, pokazala se dovoljno snažnom te da ima potencijal biti na ljestvici i puno bolje plasirana od onoga što su upućeni predviđali za ovaj sastav – ako se ne uobraze i budu svakoj utakmici pristupale jednako ozbiljno i bez straha kao i ovoj.
Utakmicu su započele Mladenka Vrkić, Nikolina Fantov, Daria Ugarković, Katina Zubčić, Josipa Martinović i Veronika Barić, a na liberu Ivona Magaš. Tijekom susreta trener Kresoja uvodio je dvput Andreu Martinović dajući joj dosta vremena na parketu, a koliko su Zadranke dobro igrale pokazatelj je da je Leonardu Radulović, od koje u ovoj sezoni očekujemo jako mnogo, uveo tek kod 23:14 u trećem setu. Posebno se svidjela Veronika Barić, koja je i na najbolji mogući način smečom završila najljepši i daleko najduži poen na utakmici kod rezultata 23:14 u drugomu setu.


 ZADAR – ROVINJ 3:0


(25:14, 25:14, 25:18)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Špadina (Šibenik) i Juravić (Zadar).
ZADAR: Vrkić, Fantov, Ugarković, Zubčić, J. Martinović, Magaš, Barić, Radulović, A. Martinović, P. Klarica, M. Klarica. Trener: Robert Kresoja.
ROVINJ: Anđelović, Cvitić, Knežević, Glavaš, Hasić, Matošević, LLeshdedaj, Sponza, Kalačić, Herak, Žarković, Janko. Trener: Samuel Benussi.




 ZADAR II – BRDA 0:3


(11:25, 19:25, 21:25)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja 30. Suci: Stipe Belić (Zadar) i Damir Kunce (Bibinje).
ZADAR II: Meštrović, Vunić, Grozdanić, Lučić, Kilijan, Barić, Delija, Rančić, Vuković, Ugarković, Troskot, Stipić. Trenerica: Martina Batur.
BRDA: Gutović, Tandara, Matić, Mamić, Bilić, Krstić, Bjažević, Stojanac, Zorica, Andrić. Trener: Petar Medić.
Kao od brda odvaljena ekipa Brda, koja je prošle godine osvojila ovu ligu, ali nije uspjela proći kroz kvalifikacije u Prvu B ligu, u kojoj su gotovo sve vrlo visoke i snažne djevojke, “prosječno za glavu više od naših” – kako je rekao Dalibor Masnov, delegat na utakmici, ipak su bile pretvrd orah za domaći, iznimno borbeni sastav.
Zadarska odbojkaška budućnost, “pahuljice s Višnjika”, ipak nisu pretrpjele katastrofalan poraz kakav smo na početku susreta predviđali, gledajući tjelesne predispozicije i godine jednih i drugih. Zapravo su nas i zadivile. Te mlade djevojke nisu odustajale ni u jednom trenutku. Niti kada su nakon 11:11 u prvome setu Brda dobila 14 poena zaredom i završila set s 11:25. Djevojke su drugi set još bolje odigrale, da bi kod dobivenoga poena u trećem setu za 21:24 bila takva cika i galama, kao da su osvojile ne znamo što. Takvu borbenost i srčanost nismo odavno vidjeli te je bio pravi užitak gledati kako se ne predaju, iako je svima jasno da je pred njima nesavladiva prepreka. Ali uporni uspijevaju, i o ovim curama sigurno će se još puno pisati i čuti.
– Zadovoljan sam s utakmicom jer smo je dobili. Iako je Zadar jako mlada mnogima će na svom terenu stvarati poteškoće. Mislim da će ovu godinu biti liga zanimljiva jer je dosta izjednačena, a pet mojih igračica od prošle godine otišlo je u Prvu ligu – rekao je Petar Medić, trener gošći.
– Djevojke se nikad ne predaju, za svaku su utakmicu pune želje, volje i optimizma te ne odustaju do kraja. Svaka utakmica nam je pokazatelj što trebamo dalje raditi i bit će i još bolje – rekla je Martina Batur, trenerica Zadranki.


 DONAT – BIBINJE 3:2


(25:22, 25:22, 22:25, 18:25, 15:10)
ZADAR – Dvorana Franka Lisice. Gledatelja: 20. Suci: Damir Kunce (Bibinje) i Lorena Banić (Zadar).
DONAT: Pedić, Pavić, L. Milolović, Miočić, Dunatov Gledić, Matić, Nimac, Bilaver, Kaleb, M. Milolović, Dunić. Trenerica: Julija Kaleb.
BIBINJE: S. Kero, P. Lisica, Sorić, K. Lisica, Musap, Šimunić, Marta Kero, Marija Kero, Bugarija. Trener: Tomislav Šimunić.
Donat je drugu utakmicu zaredom ispustio prednost 2:0, no ovu je uspio pobijediti i osvojiti dva boda. S druge strane zadovoljne mogu biti i Bibinjke koje su osvojile povijesni bod u Drugoj ligi. Ekipa Tomislava Šimnića nakon dva kola pokazala je da, premda nova u drugoligaškom društvu, neće biti nikome lak zalogaj.
– Kod nas je u trećem setu bilo puno pogrešaka na servisu. Postava još nije stalna, pa su igrale sve igračice. Ove utakmice nam još služe za uigravanje postave. Bibinje su se pokazale kao solidna ekipa, a najbolja je bila Marta Kero – rekla je Julija Kaleb, trenerica i igračica Donata.