Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kosor: Milanović i Sanader ruše Bajića i mene!

18.10.2010. 22:00
Kosor: Milanović i Sanader ruše Bajića i mene!


 Nakon jučerašnje sjednice predsjedništvo HDZ-a, premijerka Jadranka Kosor novinarima je opširno govorila o zajedničkom planu Zorana Milanovića i Ive Sanadera da sruše njezinu Vladu kako bi zaustavili borbu protiv korupcije.
– Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi na tragu je dogovora SDP-a i Sanadera, uvjerena je Jadranka Kosor.
Predsjedništvo SDP-a odluku o pokretanju inicijative za izglasavanje nepovjerenja donijelo je 13. listopada, na dan kad je Sanader zatražio aktiviranje mandata, kazala je premijerka i podsjetila da je SDP bio protiv, pa suzdržan u vezi sa sporazumom o arbitraži, a da Sanader taj sporazum naziva “veleizdajničkim”.
– Oni idu u istom smjeru. To je dogovor, upozorila je premijerka. Izbacivanje Zorana Vinkovića iz SDP-a također je, procjenjuje Jadranka Kosor, na tragu dogovora Milanovića i Sanadera. Naime, iako je protiv gradonačelnika Đakova još prije podignuta optužnica zbog malverzacija s putnim nalozima i premda on s HDSSB-om koalira već dulje vrijeme, Vinković je najuren radi tih stvari tek kad je, ističe premijerka, Sanader poželio aktivirati mandat.
– Kad su u SDP-u doznali da si mogu pridodati Sanadera onda su isključili Vinkovića. Bilo je to jedan za jedan, rekla je Jadranka Kosor. I što je glavni cilj urote Milanović-Sanader?
– Žele srušiti Vladu, a u tom bi slučaju morao otići i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. SDP i Sanader hoće zaustaviti borbu protiv korupcije. Doveli bi umjesto Bajića njima podobnog čovjeka koji se ne bi bavio korupcijom u SDP-ovom dvorištu. To je plan, ali im neće uspjeti jer je parlamentarna većina čvrsta, naglasila je premijerka.