Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Mijolović: Sami smo sebe pobijedili

18.10.2011. 22:00
Mijolović: Sami smo sebe pobijedili


Pražnjenje? Možda, iako u to ne vjerujem. Možda smo mi ušli u ovaj dvoboj s onim “lako ćemo”, jer smo vjerovali da smo favoriti


Nakon pet kola Prve kuglačke lige jedina momčad bez poraza je zagrebački Medveščak. S omjerom 5:0 i razlikom u setovima od 33:7 Zagrepčani su ostali usamljeni na vodećoj poziciji. Na drugom mjestu je Zadar sa četiri pobjede i jednim porazom, isto koliko ima i Konikom Osijek. Očekivano je na četvrtom mjestu Zaprešić s omjerom od tri pobjede, jednim remijem i jednim porazom. Medveščak je u subotu bio bolji od Zadra u Mocirama. Nakon velikog derbija domaćeg prvenstva, “medvjedi” su najavili kandidaturu za titulu prvaka Hrvatske. Nakon što su kod kuće s visokih 7:1 slavili protiv Konikom Osijeka i nakon što su sa 8:0 ponizili još jednu jaku momčad, sastav Zaprešića, “skinuli su skalp” i branitelju titule. I to u gostima.
– Dugo je prvenstvo. Ima se još igrati – govorili su kuglači Zadra nakon poraza u prvenstvu. I to domaćeg poraza nakon dugo vremena.
– Mislim da smo mi ipak pobijedili sami sebe u toj utakmici. Oni jesu odigrali dobro, ali problem je naša nešto lošija igra, pogotovo u posljednjem paru – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović.
A da je Medveščak jaka momčad, dokazali su gosti već na početku utakmice kada nisu dopustili domaćinu da napravi razliku. Nakon prve izmjene bilo je 1:1.
– Krenula je utakmica nekako očekivano. Nakon prve izmjene bilo je 1:1, a mi smo imali malu prednost u srušenim drvima. Slično je bilo i nakon druge izmjene. Meč je sve do posljednjih trenutaka bio otvoren.
A tada se za Zadar dogodio nepoželjan scenarij. U dvoboju dvaju slovenskih igrača, bivšeg i sadašnjeg igrača Zadra, slavio je onaj bivši. Primož Pintarič je imao vrhunsku izvedbu. Boris Benedik daleko ispod prosjeka. I tu je bio kraj. Pintarič je rušio 641 drvo, Benedik katastrofalno malih 586. Katastrofalno malih za igrača njegova kalibra. I to je presudilo, jer osim što je dobio možda i najboljeg igrača Zadra, Slovenac u redovima Medveščaka napravio je takvu razliku u drvima, koja bi osigurala pobjedu Zagrepčanima da je u konačnici bilo 3:3 u poenima. No nije. Na kraju je bilo 4:2, jer je i mladi Jagić iznenadio iskusnog Zadranina Luku Ukalovića, a zbog više srušenih drva u konačnici je na semaforu (čitaj ploči za pisanje) pisalo 6:2 za Medveščak.
– Oni su zaista odigrali fantastično i zasluženo pobijedili, ali ne bih rekao da su Pintarič ili prije njega Bogdanović (također bivši igrač Zadra) donijeli prevagu. Mi smo odigrali ispod svojih mogućnosti. Naši ključni igrači su podbacili i izgubili smo ovaj dvoboj.
Ne treba zaboraviti niti to da su se malo prije tog dvoboja zadarski kuglači vratili iz Njemačke gdje su osvojili drugo mjesto na Svjetskom kupu. Doduše, zadarski strateg nije u tom putu i natjecanju našao alibi za ovaj poraz.
– Pražnjenje? Možda, iako u to ne vjerujem. Možda smo mi ušli u ovaj dvoboj s onim ‘lako ćemo’, jer smo vjerovali da smo favoriti. Možda smo mislili da će pobjeda sama doći. Ali ne vjerujem da se dogodilo pražnjenje jer u ovoj momčadi još ima dosta svježine. Bio je ovo pravi derbi, a jednostavno smo mi u zadnjem paru odigrali lošije i izgubili utakmicu.
Priliku za ispravak ovog poraza i za vraćanje na pobjedničku kolotečinu kuglači Zadra imat će u subotu kada idu u goste Trilju, posljednjeplasiranoj momčadi ljestvice, koja u dosadašnjih pet kola nije ostvarili niti jednu pobjedu i koja ima razliku u setovima 3:37.
– Mi smo sad dobili nešto lakšeg protivnika i mi u toj utakmici moramo pobijediti i vratiti se našim starim navikama.


 “MEDVJEDI” POBJEGLI




Osim što su pobjedom nad Zadrom ostali usamljeni na vrhu prvenstvene ljestvice, kuglači zagrebačkog Medveščaka preuzeli su i vrh izbora za najboljeg igrača lige. Pripadaju im trenutačno prva tri mjesta. Vodi branitelj titule i bivši igrač Zadra Branislav Bogdanović koji ruši u prosjeku 628,33 drva, a na drugom mjestu je Mitja Gornik sa 625,33 drva. Primož Pintarič ima 617,50 i zauzima treće mjesto. Najbolji Zadranin je Kostadin Manev, koji je na četvrtom mjestu sa 617.50, a Boris Benedik je šesti (616,83). Mario Baljak je na devetom mjestu sa 612,83. Stanko Čota (609,67) je 11., a Luka Ukalović 13. (606,83). Hrvoje Marinović zauzima 20. mjesto. On u prosjeku ruši (600,83).