Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najvažnije je da smo napokon kompletni

Autor: Roman Morović

18.10.2012. 22:00
Najvažnije je da smo napokon kompletni


Njihova pozicija na tablici u ovom trenutku je pomalo iznenađujuća. Zato im je ova utakmica iznimno važna. Pokušat će se vaditi na nama, ali i mi imamo veliku želju doći do druge pobjede. Dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo – kaže Kaštropil uoči gostovanja kod Cibone


Dva su dana ostala do prvog ovosezonskog derbija Zadra i Cibone. Utakmica u dvorani Dražena Petrovića na rasporedu je u nedjelju u 17 sati, a momčadi u nju ulaze s identičnim omjerom pobjeda i poraza 1-3, te nakon što su u prošlom kolu poražene od slovenskih klubova. Cibona od Krke u Novom Mestu, a Zadar kod kuće od ljubljanske Olimpije.
– Ne mogu se oteti dojmu da smo mogli pobijediti Olimpiju. U nekoliko navrata smo se približili na pet koševa razlike i tada smo trebali odigrati malo pametnije pa bi možda u završnici došli do prilike za pobjedu. Olimpija je odigrala vrlo kvalitetno, ali nismo bili bez šansi. Šteta što ih nismo iskoristili, no što je tu je, idemo dalje – kaže Franko Kaštropil, centar Zadra, koji se vratio na teren nakon što je propustio dvoboje protiv Crvene zvezde i Krke.
Nakon četiri kola imate jednu pobjedu i tri poraza.
– Moglo je i bolje, ali i gore, sve su to bile teške utakmice. No, nema se smisla više osvrtati na ono što je bilo. Trebamo gledati naprijed, jer je pred nama još jedna serija teških utakmica. Zapravo, u ABA ligi i nema lakih protivnika, što se vidi i po dosadašnjim rezultatima.
Želimo drugu pobjedu
A sljedeći Zadrov protivnik je Cibona.
– S obzirom da se igra u njihovoj dvorani, možemo reći da su favoriti, ali mi tamo idemo po pobjedu. Napravit ćemo sve da se u Zadar vratimo s dva boda, koja bi nam mnogo značila.
Za to ćete vjerojatno morati odigrati na tragu prve dvije utakmice protiv Partizana i Crvene zvezde.
– Pokazali smo da možemo igrati dobru košarku, a nadam se da ćemo sada napokon biti kompletni i ostaviti probleme s bolestima iza nas. Ive i mene nije dugo bilo na treninzima i nastojimo čim prije uhvatiti ritam, kako bi u punoj snazi mogli odrađivati naš posao. Nadam se da u Zagrebu možemo ponoviti igru iz prva dva kola, a samim time bi nam i šanse za pobjedu bile veće.
Kaštropil je prije bolesti odigrao vrlo dobru utakmicu u Beogradu, a i protiv Olimpije je sa 11 poena i sedam skokova za 19 minuta pokazao koliko znači momčadi. Ipak, vidjelo se kako u pojedinim trenucima teško diše, baš kao i kapetan Ivanov.
– Ritam Olimpije je bio jako dobar. Odigrali su baš euroligaški i trebaš imati snage i kondicije da bi to mogao pratiti. Mi se još vraćamo i normalno je da nismo mogli participirati u punom obimu, no siguran sam da će iz utakmice u utakmicu to ići na bolje.
Cibona također ima omjer 1-3, no s njihove strane to izgleda mnogo ružnije, s obzirom na višestruko veća ulaganja i očekivanja, te lakši raspored.
– Njihova pozicija na tablici u ovom trenutku je pomalo iznenađujuća. Zato im je ova utakmica iznimno važna. Pokušat će se vaditi na nama, ali i mi imamo veliku želju doći do druge pobjede. Dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo.
Žižić i Kus
Od svi ABA ligaša, Cibona je momčad s najviše Amerikanaca, čak četvoricom.
– Imaju dosta novih igrača i još se trebaju uigrati. Možda baš u @ njihovoj neuigranosti i neuvjerljivoj igri na početku sezone leži naša šansa. No, prije svega se moramo baviti vlastitom igrom i pokušati odigrati što bolje i kvalitetnije.
Na koga treba posebno obratiti pozornost u protivničkim redovima?
– Po meni je Žižić njihov igrač broj jedan. Daje im mirnoću i stabilnost pod košem. Iskusan je, kvalitetan i igra stvarno dobro. Što je on za unutarnju liniju, to je Kus za vanjsku. Tu je i Kovačević, kojega poznajem iz Cedevite i znam da može iznenaditi. No, ovih dana ćemo se detaljnije informirati o njihovoj igri, koje su im slabe, a koje jače točke i sigurno ćemo ih dočekati spremni.
Ogled s aktualnim prvakom Hrvatske je prvo u nizu od tri zadarska gostovanja (Široki, Cedevita).
– Pričamo samo o Ciboni, ni o čemu drugome. Cedevita je još daleko. Treba ići korak po korak, iz utakmice u utakmicu i vidjeti gdje će nas to odvesti. Nadam se da ćemo biti kompletni i da neće biti još nekih izbivanja s treninga, jer nam je svaki igrač jako važan – za kraj će Kaštropil.