Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Surać: U Osijek idemo po pobjedu

Autor: Drago Bajković

18.10.2012. 22:00
Surać: U Osijek idemo po pobjedu

Foto: Vedran SITNICA



Nitko od igrača koji misli da ne možemo pobijediti u Gradskom vrtu neće ući u autobus za Osijek. Vjerujem u ovu momčad i u ono što radimo i i tu leži potvrda ove izjave


Tešku muku mučili su Zadrani posljednjih dana oko toga gdje će odraditi treninge. Velike kiše koje su se srušile na Donatov grad natopile su travnjake na kojima nje bilo nemoguće trenirati. Alternativa je pronađena na pomoćnom igralištu na Stanovima, terenu s umjetnom podlogom. Kao što je poznato Zadrani će nakon dvotjedne stanke put Gradskog vrta, travnjaka na kojem su “kockasti” izborili tri boda u srazu s Walesom. U prvoligašu sa Stanova traže se rješenja kako nadomjestiti izostanak trojice istandardnih igrača koji nemaju pravo nastupa u Osijeku, što zbog tri žuta kartona (Ćurjurić, Ivančić), što zbog crvenog (Bilen).
– Koga nema bez toga se mora. Ne sumnjam da ćemo uspjeti pronaći dostojne zamjene za ovaj trojac koji nema pravo nastupa – kazivao je jučer ujutro Jakov Surać, kapetan momčadi sa Stanova.
– Mislim da imamo igrače koji mogu nadoknaditi njihov izostanak. Tu su Jolić, Banović i ja uz još nekoliko igrača koji itekako konkuriraju za prvi sastav. Koga nema bez njega se i može i mora i to geslo ćemo potvrditi u Osijeku. Idemo u Gradski vrt i ako budemo i upola uspješni kao naša reprezentacija ne gine nam uspjeh. Mislim da će travnjak biti u dosta lošem stanju, ali, kako nama tako i domaćinima. U svakom slučaju naša misija će biti da se iz Osijeka vratimo s pozitivnim rezultatom, bio to remi, ili pobjeda.
Kapetan smatra da dobar rad mora doći na naplatu.
– U Osijeku se prije svega nadam našoj dobroj igri. Ako u tome uspijemo onda nećemo biti niti daleko od osvajanja bodova. Smatram da smo ovu reprezentativnu stanku dobro iskoristili i da će rezultati biti vidljivi na našoj igri već u Gradskom verru.
Ako Zadar ponovi igru koju je prikazao protiv Zagreba i djelomično protiv Lokomotive onda to nije nemoguća misija.
– Slažem se s tom tvrdnjom. Moramo ponoviti igru s Maksimira, ali samo onaj dio do 79. minute. Pristup mora biti upravo onakav kakav smo prikazali na gostovanju kod lokosa s time da moramo izbjeći ponavljanje kardinalnih pogrešaka koje su nas na Maksimiru koštale pobjede. Iako smo te stvari već više puta ponavljali vjerujem da smo napokon izvukli pouke iz te utakmice i da ćemo to prezentirati na najbolji mogući način.
Hoće li biti potrebno zabiti da se ostane neporažen u Gradskom vrtu?
– Najvjerojatnije. Smatram da to možemo učiniti, tj. da možemo pronaći put do Osijekove mreže. Kroz kombinatornu igru koju smo pokazali u zadnje dvije utakmice sigurno ćemo doći u prigode za gol. Naravno treba ih i realizirati. Jednako je važno odigrati čvrsto prema nazad i ne dozvoliti Osječanima da se razmašu. Jer, što nam vrijedi da zabijemo i dva gola, ako Osijek pistigne tri.
Za kraj je Surać bio itekako odriješit.
– Nitko od igrača koji misli da ne možemo pobijediti u Gradskom vrtu neće ući u autobus za Osijek. Vjerujem u ovu momčad i u ono što radimo i i tu leži potvrda ove izjave. Nemamo što kalkulirati, u Osijek putujemo po pobjedu – kazao je na kraju razgovora Surać.