Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Zvjezdici” nagrada za najbolju predstavu

18.10.2013. 22:00
“Zvjezdici” nagrada za najbolju predstavu


Danas u Čakovcu završava 16. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assiteja.
Na programu je bilo jedanaest predstava kazališta iz cijele Hrvatske, među kojima i Kazalište lutaka Zadar s višestruko nagrađivanom predstavom “Zvjezdica”.
Nakon što je “Zvjezdica” na ovogodišnjem PIF-u osvojila čak tri nagrade žirija (za glazbu, oblikovanje svjetla i nagradu Tibor Sekelj za predstavu s najhumanijom porukom) žiri je osvojila i u Čakovcu.
Stručni ocjenjivački sud u sastavu Renata Karola Gotica, Helena Petković i Lada Martinac Kazalištu lutaka Zadar za predstavu “Zvjezdica” dodijelio je četiri nagrade: za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju Ljudmili Fedorovoj, za najbolje oblikovanje svjetla Ivi Nižiću i Frani Papiću, nagradu za najbolju scenografiju.
Autorica teksta je Nikita Šmitjko, a režiju potpisuje Ljudmila Fedorova.
U predstavi igraju već dobro poznati glumci Kazališta lutaka Irena Bausović u ulozi Zvjezdice, Sanja Zalović u ulogama Žabe i Medvjedice, Gabrijela Meštrović-Maštruko u ulozi Medvjedića, Josip Mihatov kao Vuk i Juraj Aras/Dragan Veselić kao Ježić.
Scenografiju je izradio Alexandra Kovalskaya, glazbu Tomislav Pehar i tekst songova Davor Grzunov, ujedno i ton majstor. Za oblikovanje svjetla zaduženi su Ivo Nižić i Frane Papić, inscipijentica je Radojka Kozulić i majstor scene Robert Košta.
Scenografija i tehnička realizacija povjereni su Darku Petkoviću, Marijanu Nižiću, Draganu Sinovčiću i Robertu Košti. Krojačke radove obavljaju Nataša Perović i Sanja Santini.
Stručni ocjenjivački sud u sastavu Renata Karola Gotica, Helena Petković i Lada Martinac dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama u nekoliko kategorija.