"Zvjezdici" nagrada za najbolju predstavu

Slika korisnika admin
Autor: 
zvjezdica
Marin GOSPIĆ

Danas u Čakovcu završava 16. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assiteja.

Na programu je bilo jedanaest predstava kazališta iz cijele Hrvatske, među kojima i Kazalište lutaka Zadar s višestruko nagrađivanom predstavom "Zvjezdica".

Nakon što je "Zvjezdica" na ovogodišnjem PIF-u osvojila čak tri nagrade žirija (za glazbu, oblikovanje svjetla i nagradu Tibor Sekelj za predstavu s najhumanijom porukom) žiri je osvojila i u Čakovcu.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Renata Karola Gotica, Helena Petković i Lada Martinac Kazalištu lutaka Zadar za predstavu "Zvjezdica" dodijelio je četiri nagrade: za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju Ljudmili Fedorovoj, za najbolje oblikovanje svjetla Ivi Nižiću i Frani Papiću, nagradu za najbolju scenografiju.

Autorica teksta je Nikita Šmitjko, a režiju potpisuje Ljudmila Fedorova.

U predstavi igraju već dobro poznati glumci Kazališta lutaka Irena Bausović u ulozi Zvjezdice, Sanja Zalović u ulogama Žabe i Medvjedice, Gabrijela Meštrović-Maštruko u ulozi Medvjedića, Josip Mihatov kao Vuk i Juraj Aras/Dragan Veselić kao Ježić.

Scenografiju je izradio Alexandra Kovalskaya, glazbu Tomislav Pehar i tekst songova Davor Grzunov, ujedno i ton majstor. Za oblikovanje svjetla zaduženi su Ivo Nižić i Frane Papić, inscipijentica je Radojka Kozulić i majstor scene Robert Košta.

Scenografija i tehnička realizacija povjereni su Darku Petkoviću, Marijanu Nižiću, Draganu Sinovčiću i Robertu Košti. Krojačke radove obavljaju Nataša Perović i Sanja Santini.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Renata Karola Gotica, Helena Petković i Lada Martinac dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama u nekoliko kategorija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno