DAN OPĆINE ŠKABRNJA Zapjevali Kalmeti "nije se još rodio 'ko bi ga zamijenio"

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Općina Škabrnja jučer je proslavila svoj dan i blagdan sv. Luke. Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na mjesnom groblju sv. Luke. Vijence su položila brojna izaslanstva, među njima i trener NK Zadar, legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Molitvu odrješenja i svetu misu u župnoj crkvi Velike Gospe predvodio je župnik don Josip Lisica, dok je svečana sjednica Općinskog vijeća održana u Dječjem vrtiću Maruške.

- Općine su prva linija bojišnice demokracije, svaki dan smo na svojevrsnom udaru, od građana do državnih institucija, rekao je načelnik Nediljko Bubnjar te nastavio, referirajući se na predloženi Zakon o porezu na dohodak, koji je trenutno jedna od najvećih briga lokalnih samouprava.

No, prema najavljenim projektima, čini se da u Škabrnji ipak ne namjeravaju dopustiti da ih to uspori u napretku. Naime, Bubnjar je s govornice najavio gradnju dječjeg igrališta kod osnovne škole u vrijednosti 40.000 kuna, pohvalio je školu košarke voditelja Škare, nogometni klub, Holcera, Baču, DVD, NK Zadar, Nogometni savez Zadarske županije i nazočnog predsjednika Rena Sinovčića, govorio o socijalnom programu, obznanio da je, htio ne htio, novi predsjednik KUD-a.

Bubnjar je najavio i radove na izgradnji košarkaškog i tenis igrališta na Vlačini, a memorijalni centar na Ražovljevoj glavici radit će se čim država osigura financijsku konstrukciju.

Bivšem ministru i aktualnom gradonačelniku Zadra, Božidaru Kalmeti, uručen je Grb općine Škabrnja. Bio je to povod da ga KUD Škabrnja opjeva: "Nije se još rodio 'ko bi Kalmetu zamijenio..."

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno